Els casos es disparen a la Vall d'Albaida i la Plana d'Utiel-Requena

En 84 municipis valencians ja superen els 500 casos per cada cent mil habitants els últims catorze dies.

Imatge d'arxiu de la localitat de Bocairent.
Imatge d'arxiu de la localitat de Bocairent.

La pandèmia de coronavirus torna a oferir registres lluny de la normalitat a la Comunitat Valenciana. En 84 municipis superen ja els 500 contagis per cada cent mil habitants els últims catorze dies. És a dir, presenten una incidència acumulada de 200 punts per sobre de la mitjana del territori, que es troba en 299 casos, segons l'últim balanç del Ministeri de Sanitat.

Els registres empitjoren. Fa deu dies eren 65 els municipis en aquesta situació. Ara se n’afegeixen 19 més.

La Vall d'Albaida presenta la pitjor evolució. A la capital, Ontinyent, s'han notificat més 304 positius les últimes dues setmanes, que han elevat la incidència acumulada a 860 punts. Al segon municipi per població, l'Olleria, s'han notificat 77 contagis, que situen la incidència encara per damunt, en 929 punts. A 1.334 puja a Bocairent, un altre dels nuclis urbans més poblats de la comarca, després dels 56 nous positius dels últims catorze dies. Almenys 30 d'aquests casos s'han originat en sis brots recents d'origen social.

L'empitjorament de la situació també és evident en municipis de menor població, amb Fontanars dels Alforins al capdavant, que té la incidència acumulada rècord a la comarca: 1.544,8 positius per cada cent mil habitants. Preocupen també casos com dels de Benissoda (697,67) i Otos (691,24).

La Plana d'Utiel-Requena presenta una altra de les pitjors evolucions dels últims catorze dies. Els municipis més poblats, Requena i Utiel, se situen en incidències de vora 600 casos per cada cent mil habitants, després de sumar més de 190 contagis. Però és Caudete de las Fuentes el municipi que ha trencat tots els registres. La població ha notificat 29 contagis per a una població de 700 persones, que representa la incidència acumulada més gran de tota la Comunitat Valenciana: 4.142 casos per cada cent mil habitants.

En altres comarques, com ara la Ribera, també tenen grans municipis entre els de major incidència. L'Alcúdia (816), Carlet (750), Algemesí (706,16) presenten registres per damunt de 500 casos, una situació que també afecta els nuclis de població menors veïns.

En la llista de poblacions amb major incidència es mantenen alguns municipis que arrosseguen diverses setmanes de complicacions. És el cas d'Elda i Petrer, novament amb vora 600 casos per cada cent mil habitants, o del Pinós, que supera els 800. Tres exemples que parlen en negatiu de l'evolució de la pandèmia al Vinalopó Mitjà.

També et pot interessar

stats