Els casos de coronavirus al món freguen els 382.000 i superen les 16.500 morts

La Xina, epicentre del brot, registra un repunt de contagis locals, després d’haver patit un únic cas en els cinc dies anteriors.

Gràfics de l'empresa Gisanddata.com
Gràfics de l'empresa Gisanddata.com

Milers de persones a tot el món recorren a Gisanddata.com per a conéixer en temps real l’evolució del coronavirus. Al mapa d’aquest web d’anàlisi s’il·luminen punts de calor segons la quantitat d’afectats per la malaltia, que ja registra 381.621 a les 7:50 d’aquest matí i més de 16.500 morts. La xifra de recuperats, tot això, és més de sis vegades superior: 101.806 persones han superat el virus, la gran majoria a la Xina.

Els punts amb casos de Covid-19 recorren 168 països, fins i tot illes remotes de l’oceà Pacífic i quatre casos en Groenlàndia. La Xina, i sobretot la província de Hubei, epicentre del brot, acumula el major nombre de casos confirmats. El segueix Itàlia, on la xifra d’afectats ha crescut de manera exponencial, amb més de 60.000 persones. En seguir llegint, els Estats Units continuen en la llista i Espanya es troba en la quarta posició amb més afectats. En la península ja hi ha més de 33.000 segons els últims registres, dels quals quasi 2.000 contagis continuen actius a la Comunitat Valenciana.

Repunt de contagis locals al país asiàtic

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha informat aquest dimarts d’un repunt tant de casos de contagis locals (4, mentre que s’havia registrat un únic cas en els 5 dies anteriors) com dels anomenats “importats” (74, quasi el doble que el dia anterior). L’organisme oficial també va detallar que dilluns s’havien certificat 7 morts per la resultant pneumònia Covid-19, la qual cosa suposa el sisé dia consecutiu amb l’estadística de decessos en un sol dígit.

Des que la malaltia va començar a assotar amb severitat la resta del planeta, són molts els xinesos que han tornat al seu país, on la malaltia –sempre segons les xifres oficials– sembla més controlada. D’ací el repunt dels casos importats, ja que molts procedeixen d'altres focus mundials del virus. Però malgrat aquest repunt, els contagiats “actius” al país asiàtic ja estan per davall del llistó dels 5.000: els comptes de la comissió de sanitat sumen 4.735, dels quals 1.573 romanen en estat greu.

El virus ja està present en tot Amèrica

El coronavirus està present en tot el continent americà, després de registrar-se el primer cas a Belize, mentre la regió avança en els casos de transmissió local, amb afectats a l’Argentina, el Brasil i el Canadà, a més dels Estats Units.

Belize, fins al moment l’únic país d’Amèrica lliure del nou coronavirus, ha confirmat aquest dilluns el primer contagi, per la qual cosa l’executiu ha decidit declarar un estat d’emergència de 72 hores per a la regió Ambergris Caye i tancar tots els restaurants, bars i casinos. El continent reuneix ja almenys 48.000 contagis i més de 600 morts, dades que han provocat que es decrete quarantena en nombrosos estats.

També et pot interessar

stats