Els casos per coronavirus a Espanya s’eleven en 23.000 més durant el cap de setmana

Respecte al balanç de divendres, les hospitalitzacions creixen en 800 i els ingressos en UCI en 67.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dilluns
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dilluns / À Punt NTC

Els contagis per coronavirus avancen sense fre a Espanya. Durant el cap de setmana els casos han augmentat en més de 23.000, i la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia s’eleva ja fins a 462.858. D’aquestes, 2.489 s’ha notificat en les últimes 24 hores. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ha assegurat que aquestes xifres “continuen sent altes”, però afirma que s’han de contextualitzar en un marc de detecció de casos, on molts són asimptomàtics.

Simón ha reconegut que té una sensació "agredolça" a l'hora de fer un balanç de l'evolució del virus durant el mes d'agost, ja que, a pesar que s'ha duplicat el nombre de proves, en comparació amb juliol s'ha produït un increment "important" dels casos i, per tant, de la transmissió. "Ara mateix detectem quasi el mateix nombre de casos que durant el pic de finals de març i principis d'abril. Encara que són molt diferents, continuem tenint un increment de la transmissió i això no ens deixa dormir tranquils", ha assenyalat el director del Ccaes.

"La situació epidèmica, encara que no és bona, no és catastròfica i estem aconseguint que els sistemes funcionen correctament", ha assegurat Simón, després d'esperar que les mesures que s'estan aplicant a les zones més afectades pel coronavirus reduïsquen la pressió sanitària que s’estan començant a donar en alguns hospitals o centres d’atenció primària.

Creixen també els ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives (UCI). La xifra total de persones que han necessitat hospitalització des del principi de la pandèmia ascendeix a 134.231, 803 més de les que es va notificar divendres. Quant a les UCI, la xifra total creix fins a 12.312, 67 més que en l’últim balanç. En els últims set dies, 1.656 persones han hagut de ser ingressades, 141 d’elles a les UCI.

La xifra de víctimes mortals des que va començar la crisi sanitària creix també respecte a divendres, amb 83 més, de manera que el total arriba a 29.011. En els últims set dies, 141 persones han perdut la vida amb diagnòstic de Covid-19, vora la meitat de les quals (66) continuen corresponent a la Comunitat de Madrid.

Madrid concentra un terç dels contagis

Només la Comunitat de Madrid acumula un terç del total de casos diagnosticats, amb 7.457 durant el cap de setmana i ha passat del 14 al 16% dels llits hospitalaris ocupats per pacients de la malaltia, percentatge que baixa al 6% al conjunt del territori espanyol. Aragó, només ha diagnosticat 200 contagis des del divendres, també manté una pressió hospitalària molt alta, amb un 13% dels llits ocupats per malalts de coronavirus, dada que baixa a l'11% a les Illes Balears i el País Basc.

També et pot interessar

stats