Els casos de coronavirus a Espanya continuen en ascens: 3.349 en l’últim dia

Davant el fort increment de contagis, Simón ha reconegut que l'evolució de la pandèmia no és “favorable”.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dijous
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dijous / À Punt NTC

“Les coses no van bé”. Així de contundent s’ha manifestat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, que ha valorat el fort repunt de contagis a Espanya en l’última setmana. Després que el passat dimecres es notificaren 3.715 casos nous de Covid-19, la dada més alta des del 30 d’abril, aquest dijous es manté la tendència a l’alça, amb 3.349 contagis nous en les últimes 24 hores.

Tot i això, des de l’inici de la pandèmia s’han contagiat 377.906 persones, 7.039 més que les que es van comunicar dimecres passat. Simón ha reconegut que ara per ara la situació a Espanya no és favorable, però això no significa que l’epidèmia estiga fora de control.

El director del Ccaes, que havia defés en les últimes compareixences que l’augment dels casos es devia a l’alta detecció, ha destacat que això no implica que haja augmentat la transmissió. En aquest sentit, ha apuntat que a mesura que augmenta la transmissió de la malaltia, també creixen les hospitalitzacions i els ingressos en les unitats de cures intensives, encara que proporcionalment siguen pocs.

D’altra banda, Simón s’ha tornat a dirigir a la població més jove perquè adopte les mesures de seguretat i de control necessàries per a combatre la Covid-19. “No ens val dir que si soc jove no patiré la malaltia, perquè al final acabarà generant casos en persones majors o persones vulnerables”, ha dit.

358 hospitalitzacions més que dimecres

Creixen també els ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives (UCI). La xifra total de persones que han necessitat hospitalització des del principi de la pandèmia ascendeix a 130.836, 358 més de les que es van notificar dimecres. Pel que fa a les UCI, la xifra total creix fins a 12.045, 18 més que en l’últim balanç. En els últims set dies, 1.407 persones han hagut de ser ingressades, 90 d’elles a les UCI.

La xifra de víctimes mortals des del començament de la crisi sanitària puja respecte de l’últim balanç, amb 16 més, amb la qual cosa el total arriba fins a 28.813. En els últims set dies, 122 persones han perdut la vida diagnosticades amb Covid-19.

Simón ha explicat que, en aquests moments, les taxes d’hospitalització representen el 4% dels contagis, quan als mesos de març i abril era del 55%. D’altra banda, la letalitat se situa en el 0,4%, que el director del Ccaes ha justificat per l’alt nombre de detecció de casos asimptomàtics.

1.126 brots actius

El Ministeri de Sanitat ha notificat que ara per ara hi ha 1.126 brots actius a Espanya, que impliquen vora 12.400 casos. L'origen, majoritàriament, continua sent social, ja que els focus vinculats a reunions familiars, festes particulars i els relacionats amb els locals d’oci representen el 38,7% del total. En segon lloc, i per primera vegada, se situen els brots que afecten membres de la mateixa família, que representen el 22,2%.

Madrid representa un terç dels contagis a Espanya

La Comunitat de Madrid ha notificat aquest dijous 1.020 casos en les últimes 24 hores, el que representa vora un terç dels contagis diaris a Espanya. També han experimentat un fort increment el País Basc, amb 547 casos, i Andalusia, amb 302.

També et pot interessar

stats