Els casos actius amb coronavirus es tripliquen en els últims deu dies

Aquest increment no s’ha vist reflectit en un augment de les hospitalitzacions, que mantenen una tendència més estable.

Els casos actius amb coronavirus es tripliquen en els últims deu dies
Els casos actius amb coronavirus es tripliquen en els últims deu dies

Les xifres de contagis de coronavirus a la Comunitat Valenciana han repuntat en les últimes setmanes i segueixen una evolució alarmant. Des del divendres 17 de juliol, el nombre de contagis actius de coronavirus (aquells que han sigut diagnosticats com a casos, però no han rebut l'alta mèdica i que, per tant, encara no han superat la malaltia) ha passat de 303 als 984 actuals. Aquesta xifra ha disminuït considerablement al llarg dels mesos de confinament, però ara torna a repuntar de nou.

L'augment de casos actius no s'ha vist reflectit d'una manera tan clara en un augment de persones hospitalitzades amb Covid-19, que mantenen una tendència més estable. Les hospitalitzacions van arribar al seu pic màxim al principi d'abril amb més de 2.100 ingressos, 380 en llits d'UCI, i a poc a poc s'ha descendit l'ocupació als hospitals valencians. Ara mateix hi ha 81 persones amb Covid-19 ingressades, un 10% d'elles en cures intensives, i a principis de la setmana passada aquesta xifra era de 59 persones i sis a les UCI.

Un dels possibles motius que fan que les hospitalitzacions no augmenten al mateix ritme que ho fan els casos actius és el perfil dels positius. Ara s’estan diagnosticant més casos de gent jove, que normalment passa la malaltia d’una manera més lleu i, moltes vegades, sense necessitat de ser hospitalitzat. També, segons les autoritats sanitàries, actualment s'estan fent més proves diagnòstiques que detecten casos asimptomàtics que abans no estaven en l'estadística.

També et pot interessar

stats