Els casos actius a la Comunitat Valenciana baixen un 20% en les últimes dues setmanes

El focus més nombrós s'ha detectat a Onda, amb almenys 27 persones infectades.

Malalts de covid ja reben plasma amb anticossos de persones curades
Malalts de covid ja reben plasma amb anticossos de persones curades / Cati Cladera (Efe)

Els casos actius a la Comunitat Valenciana mantenen la seua tendència a la baixa de les dos últimes setmanes i es redueixen fins als 5.531 positius ara per ara. Són 1.500 casos menys que el 15 de setembre, pic de positius actius de la segona onada al territori, quan hi havia 7.064 persones infectades per Covid-19.

La baixada dels casos actius es deu a l’augment del nombre d’altes i a la contenció dels contagis dels últims catorze dies. Aquesta setmana, els centres sanitaris valencians han donat 4.387 altes a pacients malalts de coronavirus, un 13,7% més que en la setmana passada, quan es van curar 3.858 persones.

A més, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 590 nous contagis, xifra que confirma la tendència estable de les dos últimes setmanes, amb una mitjana de noves infeccions de 626. Així, la xifra total de persones que s’han contagiat de coronavirus des de l’inici de la pandèmia s’eleva a 44.150.

Així, la Comunitat Valenciana continua sent la comunitat autònoma amb la incidència acumulada més baixa dels últims set dies a Espanya, amb 42,13 casos per cada 100.000 habitants. En el últims 14 dies, la incidència ha sigut de 103,84 positius per cada 100.000 persones.

Les hospitalitzacions i les defuncions, a la baixa

Respecte al 18 de setembre, milloren també els índexs d’ingressos en els hospitals valencians. En aquests moments hi ha 402 persones que ocupen un llit als centres sanitaris, 82 menys que fa dos setmanes. Tot i això, el nombre de persones ingressades en les unitats de cures intensives es manté estable, amb 66 actualment.

D’altra banda, Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 5 defuncions, cap en una residència d’ancians. Les xifres de defuncions també van a la baixa aquesta setmana, amb un total de 31 des de dilluns. Són un 25% menys que la setmana passada, quan es van registrar 41 morts. Fins ara 1.655 valencians i valencianes han perdut la vida diagnosticats amb Covid-19.

El brot més nombrós està a Onda

La Conselleria ha notificat aquest divendres 23 brots, el més nombrós a Onda i d’origen social, amb 27 contagis. El municipi de la Plana Baixa, que ha doblat els positius en els últims quatre dies, té una incidència acumulada de 410 casos per cada 100.000 habitants. L’elevada propagació ja ha obligat l’Ajuntament a prendre mesures, i ha decretat el tancament indefinit de les instal·lacions esportives municipals i la suspensió dels esdeveniments programats per a aquest cap de setmana.

Les ciutats que registren un major nombre de focus són Elx, amb quatre i València, amb cinc. Tots són de xicoteta magnitud, ja que no arriben a superar els cinc positius.

La resta de brots, també menors de 10 contagis, s’han produït a Puçol, Santa Pola, Castelló de la Plana, Beniparrell, Paiporta, Tavernes de la Valldigna, Pilar de la Foradada, Canals, Burjassot, Sagunt i Alfara del Patriarca, aquest últim originat en un centre educatiu.

També et pot interessar

stats