Els casos actius baixen quasi un 80% l’últim mes

Sanitat Universal ha informat hui de 401 nous casos positius i 4 defuncions

Prova PCR
Un jove se sotmet a una prova PCR / Efe

Els casos actius de Covid-19 a la Comunitat Valenciana han experimentat un descens del 78,42% l’últim mes i han passat dels 24.821 que hi havia el 9 d’agost, fins als 5.356 d’aquest dijous, i del 82,19 % respecte del pic màxim d’aquesta quarta onada, que es va assolir el dia 2 d’agost, amb 30.071 casos actius.

Aquesta baixada corrobora l’evolució positiva de la pandèmia al territori valencià que ja s'anava observant en el descens de la mitjana a set dies, que ha sigut constant des del 26 de juliol (quan es van assolir els 2.521,7)

Pel que fa als nous contagis, la Conselleria de Sanitat Universal n’ha notificat 401 aquest dijous. Per tant, torna a baixar un dia més la mitjana setmanal, que se situa ara en 389 casos.

També continua el descens de les hospitalitzacions, que hui són 7 menys que ahir, 4 de les quals corresponen a les unitats de cures intensives. Hui hi ha 277 persones ingressades i 68 estan a les UCI.

L’indicador epidemiològic que no acaba d’agafar una tendència descendent són les defuncions. Després de les 4 registrades ahir, la xifra més baixa des del 25 d’agost, aquest dijous Sanitat n'ha notificat 8 de noves. D’aquesta manera, la mitjana mòbil setmanal se situa en 6,43.

Sanitat ha informat, a més, d’un nou brot de grans dimensions a Oliva, que afecta 10 persones i s’ha originat en l’àmbit social. 

També et pot interessar

stats