Casado proposa una oficina d’atenció a les víctimes de la Covid-19

El president del PP també demana que es fixe una data de l’any en què es commemore els morts i afectats per aquesta malaltia.

Pablo Casado, en una imatge en l’hemicicle del Congrés
Pablo Casado, en una imatge en l’hemicicle del Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

El president del PP, Pablo Casado, ha proposat la creació d’una oficina estatal per a atendre totes les necessitats de les víctimes de la pandèmia, així com que es fixe una data de l’any en la qual es commemore els morts i afectats per aquesta malaltia. En la seua intervenció en la junta directiva nacional del PP, Casado ha assegurat que plantejarà aquesta iniciativa el dimecres en el ple del Congrés.

Aquesta oficina també haurà d’ocupar-se d’organitzar l’homenatge d’estat i el monument a Madrid en la seua memòria. A més, segons ha explicat, haurà d’ajudar els familiars i els malalts que hagen de viure amb seqüeles, com ara donar-los suport psicològic, així com avançar en les mesures que ha proposat el PP en aquest sentit, com l’exempció de l’impost de successions per als quals han resultat afectats.

D’altra banda, el dirigent popular ha reprovat que les xifres de morts per aquesta malaltia a Espanya no siguen clares. Així, ha assegurat que hi ha almenys 16.000 morts “no reconegudes” pel govern espanyol i que la xifra total de defuncions ascendeix a 44.000.

També et pot interessar

stats