Casado confirma que no donarà suport als pressupostos del govern espanyol

El líder del PP, que s'ha reunit amb Pedro Sánchez durant dues hores, sí que s'ha mostrat obert a pactar el pla de recuperació.

Sánchez y Casado, abans de la reunió
Sánchez y Casado, abans de la reunió

El president del PP, Pablo Casado, ha explicat que no donarà suport als pressupostos generals de l'Estat després de mantindre una reunió de més de dues hores amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Així, ha criticat que no li han donat informació completa i que no comparteix els companys de camí de l'executiu per a aquesta aprovació, ni tampoc algunes decisions com ara apujar els impostos.

Casado, que ha sigut el primer en la ronda de contactes amb què el govern de Sánchez intenta tirar avant els comptes de l'Estat, també ha deixat clar que no hi haurà acord pel que fa a la renovació de les institucions ja que, al seu parer, ja se n'han renovat algunes sense consultar amb el principal partit de l'oposició.

El líder del PP no ha estalviat critiques a un govern que, segons ha dit, no té lideratge i està gestionant malament la pandèmia. A pesar de les crítiques, ha assegurat que per ell "no quedarà" i creu que hi ha "receptivitat" per part de l'executiu per a arribar a algun acord, com una reforma legal per a afrontar el coronavirus, la creació d'una agència per a la recuperació econòmica d'espanya, o pactes sanitaris.

Agència per a la recuperació econòmica

Casado també ha mencionat alguns punts en els quals, considera, pot haver-hi acord, com ara la proposta del PP de crear una agència nacional per a la recuperació econòmica. L’organisme permetria traure les ajudes i els fons de la baralla política, i s’aprovaria per llei. El líder popular ha defés l’organisme i ha assegurat que hi poden participar comunitats autònomes i locals, poden tindre personal públic i privat i els romanents poden passar al següent exercici, entre altres qüestions.

El govern espanyol considera “decebedor” el balanç de la reunió

La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha lamentat en la roda de premsa posterior a la reunió amb Casado que mantinga "l'actitud obstruccionista". Montero ha considerat "decebedor" el balanç de la trobada. Al respecte ha afegit que Casado "ha perdut una oportunitat per a demostrar que és un home d'estat".

També et pot interessar

stats