Casado afirma que no té sentit prorrogar l'estat d'alarma i que no pot donar-hi suport

El president del PP exigeix a Sánchez desvincular-lo del pagament dels ERTO i de la liquiditat a pimes i autònoms perquè és “un xantatge”.

El president del Partit Popular, Pablo Casado
El president del Partit Popular, Pablo Casado / Emilio Naranjo (Efe)

El líder del PP, Pablo Casado, considera que “no té sentit” a partir d'aquesta setmana prorrogar l'estat d'alarma, ja que, al seu parer, la desescalada “ja no necessita” aquest instrument “excepcional” que limita drets i llibertats.

A més, ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que desvincule l'estat d'alarma del pagament de la prestació dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i de la liquiditat a pimes i autònoms perquè, al seu parer, és un “xantatge” i “immoral”.

“En els termes en què la coneixem no podem donar suport a la pròrroga a l'estat d'alarma”, ha declarat Casado, ja que, segons ha indicat, es disposa de legislació bàsica per a afrontar l'actual situació derivada de la pandèmia.

Per al líder de l'oposició, si l'executiu ja sosté que s'està caminant cap a la “nova normalitat” no sembla “lògic” utilitzar aquest instrument “excepcional”. “Aquesta unilateralitat per a ser tan ineficaç i tan incompetent no pot buscar complicitat en l'oposició”, ha avisat.

Després de les declaracions de Casado, s'ha sabut que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, li ha telefonat al migdia per a comunicar-li que sol·licitarà una nova pròrroga de l'estat d'alarma fins al 24 de maig.

També et pot interessar

stats