Què és la càrrega viral?

El doctor en Microbiologia per la UV, Sergi Maicas, explica en ‘A la Ventura’ com influeix la càrrega viral en els contagis.

VÍDEO | Què és la càrrega viral?
A la Ventura
20 de setembre 2020 - 11:38

Una vegada el virus es posa en contacte amb el nostre cos, un altre factor que influeix en la probabilitat que es produïsca un contagi és la càrrega viral, és a dir, la quantitat de virus que es troba en una mostra determinada.

El doctor en Microbiologia per la Universitat de València, Sergi Maicas, ha explicat en el programa A la Ventura com es produeix la transmissió del coronavirus i com influeix la càrrega viral en els contagis.

Mentre el SARS-CoV-2 és encara desconegut, els estudis d'altres virus ens poden donar pistes del seu comportament. Per això, amb un símil bèl·lic, Maicas ha explicat com pot entrar el virus en el nostre cos.

Segons el microbiòleg, el coronavirus està millor dissenyat per a atacar i penetrar. Tanmateix, una càrrega viral baixa podria contagiar-nos si tenim altres malalties o immunodeficiències.

No obstant això, Maicas ha advertit que la càrrega viral no és l'únic factor important per als contagis i que la suma de llavar-se les mans, la distància social i l'ús de la mascareta és la millor prevenció contra el virus.

També et pot interessar

stats