Carmen Martínez (PSPV-PSOE), "convençuda que dimitiran" els alcaldes que s'han posat la vacuna

La diputada socialista a les Corts i alcaldessa de Quart acusa l'oposició "d'extralimitar-se" i el PPCV d'actuar com a quadrillers polítics amb la pandèmia.

La diputada socialista a les Corts i alcaldessa de Quart  Carmen Martínez
La diputada socialista a les Corts i alcaldessa de Quart Carmen Martínez / À Punt NTC

El PSPV-PSOE dona per segura la dimissió dels alcaldes socialistes del Verger (Ximo Coll), els Poblets (Carolina Vives) i Rafelbunyol (Fran López) que s'han vacunat sense tocar-los. Així ho ha explicat a Les notícies del matí la diputada socialista a les Corts i alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez. "Estic convençuda" [que dimitiran], ha afirmat davants dels micròfons d'À Punt, després de recordar que els socialistes valencians ja els han suspés de militància. El PSOE ha demanat que deixen els ajuntaments, una situació més complicada per la condició de càrrec públic dels interpel·lats. O dimiteixen voluntàriament o els obliga una moció de censura.

"Jo me n'haguera anat; m'hauria donat vergonya", ha raonat Martínez que, sense exculpar els alcaldes, interpreta la situació com una errada humana. "Crec que alguns companys no han actuat de mala fe, però no han tingut reflexos quan els oferiren la vacuna que suposadament sobrava", ha explicat.

L'alcaldessa de Quart de Poblet coincideix amb la posició de Ximo Puig de no posar-los la segona dosi, "llevat que hi haja una contraindicació mèdica [per no posar-la], que crec que no n'hi ha". Carmen Martínez, que és metgessa, considera que amb unes dosis ja han generat part de la immunitat necessària, encara que no siga la màxima que proporcionen les dues injeccions, i recorda que països com el Regne Unit només posen una dosi en algunes regions.

Martínez: "Barceló i Puig no estan satisfets"

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, ha admés que "no es pot dir que s'ha gestionat bé quan hi ha hagut més de 4.000 morts", però com tampoc ho poden fer altres regions i països amb indicadors similars. "Sé que la consellera no està satisfeta, i em consta que el president Ximo Puig tampoc ho està, però tampoc són persones que mai hagen sigut triomfalistes. I sé que han fet tot el que han pogut fins ara per a millorar la situació de la Comunitat Valenciana", ha explicat.

Per això, s'ha mostrat molt crítica amb "l'actitud agressiva des del primer dia" dels grups de l'oposició al Botànic, i particularment amb els atacs que aquest dilluns es traslladaren a les Corts contra la consellera de Sanitat Universal, a qui el popular José Juan Zaplana va qualificar de "la pitjor màfia". "Es van extralimitar", lamenta la diputada socialista, que també ha censurat que "s'enaltira públicament" -dins i fora de l'hemicicle- la presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar després d'unes declaracions errònies sobre l'Hospital d'Elx.

Bonig i el PP actuen com a quadrillers polítics

"No es presentable que la principal líder de l'oposició faça pandillerisme (sic) polític, i que done cobertura a una notícia falsa com aquesta. No és raonable i no és normal", ha explicat Martínez en referència al suport de la líder del PPCV Isabel Bonig a la metgessa, després de la querella que li ha interposat la Generalitat. I acusa Bonig de fomentar la tensió política des de l'escó, tot i la mà estesa que els ofereix en públic. "Jo no tinc la pell fina, però que em diguen "pocavergonya" des d'un escó quan no em donen l'oportunitat de defensar-me no és normal. I això no és una excepció. Poden veure els vídeos quan Bonig està a l'escó, com ens increpa contínuament quan els partits fem les intervencions. No és presentable", ha insistit.

"Clar que hi ha errors, qui no els té?"

Considera Martínez que les mesures aplicades han sigut encertades i que s'han adoptat a la Comunitat Valenciana abans i amb més duresa que en altres autonomies. "Crec que s'ha fet tot el que estava al nostre abast. Clar que hi ha errors, qui no els té?", ha explicat la diputada socialista, que ha lamentat que hi ha "molt de capità a posteriori que té la vareta màgica quan les coses ja han passat". Ho diu més en relació amb l'oposició que amb els socis de govern, als quals només retrau que presenten les discrepàncies en públic abans que en els fòrums tècnics adients.

Per a l'alcaldessa i diputada socialista, la Comunitat Valenciana s'ha preparat correctament contra la tercera onada i el risc de col·lapse hospitalari. Tanmateix, li preocupa la falta de recanvi del personal sanitari. "No tenim un problema de llits; és de personal. Estan molt cansats i se senten impotents".

També et pot interessar

stats