Carlet tanca parcs i jardins i suspendrà tots els actes públics

El consistori pren mesures extraordinàries des de divendres per a frenar els contagis

Imatge d'arxiu dels carrers de Carlet
Imatge d'arxiu dels carrers de Carlet / À Punt NTC.

L’Ajuntament de Carlet ha aprovat aquest dijous amb un decret de l'alcaldia les mesures extraordinàries per a frenar els contagis al municipi i que entraran en vigor aquest divendres i fins a l'1 d'octubre.

Els casos s'han incrementat de manera exponencial al municipi, sobretot en el període entre el 2 i el 15 de setembre. Salut Pública informa que el nombre de contagis acumulats actius ha augmentat fins als 98. L'increment de casos afecta sobretot la franja d'edat compresa entre els 30 i els 55 anys. L'Ajuntament el relaciona amb les celebracions familiars i les reunions socials.

A més, la Conselleria de Sanitat va informar el passat 8 de setembre d'un brot a Carlet amb 5 casos d'origen laboral. Segons les dades per municipis de la Conselleria de Sanitat la incidència acumulada per PCR en aquest municipi és de 628, 2 i de 230,8 en els últims 14 dies. La incidència no és de les més elevades proporcionalment però les autoritats sanitàries observen que es pot haver perdut la traçabilitat.

Mesures extraordinàries

Amb aquestes dades a la mà, el ple municipal aprova aquesta vesprada, en forma de decret, les mesures i es comucarà amb un ban al poble.

Entre les mesures extraordinàries, el consistori tancarà parcs, jardins i zones de jocs infantils o esportives urbanes i suspendrà tots els actes públics, culturals, festius, esportius o d'oci.

Així mateix, tancarà els espais culturals i esportius. La mesura afecta la Casa de la Cultura, el Teatre Giner, el Poliesportiu, i el pavelló cobert (a excepció de competicions federades a porta tancada i sense públic). També tancarà el cementeri municipal, excepte per als serveis funeraris de soterraments, amb aforament màxim de 10 persones.

La biblioteca municipal tindrà un horari restringit i només es dedicarà a préstecs i devolucions de llibres de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 i dimecres de 17 a 19 h.

Les reunions d’associacions en les instal·lacions municipals també queden restringides. El consistori recomana la limitació de les reunions socials tant en espais públics com en privats.

Crida a la serenitat

L’Ajuntament de Carlet ha fet una crida a la serenitat i a la calma i ha assenyalat que en funció de l’evolució de la pandèmia es prendran o s’alçaran les mesures aprovades.

Així mateix, recorda a la població que és “imprescindible” seguir les recomanacions i complir la normativa i recorda la recomanació de portar la mascareta de manera obligatòria, respectar la distància de seguretat i rentar-se les mans de manera freqüent.

L’Ajuntament de Carlet mitjançant la Policia Local i Guàrdia Civil incrementarà els treballs de vigilància en terrasses, parcs i espais públics i s’instarà les forces de seguretat per tal que apliquen la normativa de manera exhaustiva. Així mateix, l’Ajuntament ha informat que reforçarà la desinfecció dels espais i instal·lacions públiques.

El consistori remarca que si algun veí ha estat requerit per les autoritats sanitàries per una prova PCR, ha d’acudir i respectar l’aïllament des del moment en què el criden i fins que tinga el resultat. “Cal recordar a la població que l’incompliment és un delicte contra la salut pública i que estaràs afavorint la transmissió del virus”, manifesta.

També et pot interessar

stats