Les capitals i les àrees metropolitanes encapçalen el rànquing de positius a la Comunitat Valenciana

El 27,3% dels pobles valencians continuen tenint zero casos des de l'inici de la pandèmia.

Dos dones passegen per la plaça de l'Ajuntament de València
Dos dones passegen per la plaça de l'Ajuntament de València / Manuel Bruque (Efe)

L'última actualització de les dades de la Covid-19 per municipis revela la diferència entre les grans ciutats i els pobles menuts. Mentre que les capitals i les àrees metropolitanes encapçalen el rànquing de positius, el 27,3% dels municipis de la Comunitat Valenciana continuen tenint zero casos des de l'inici de la pandèmia.

Les tres grans capitals del territori valencià continuen sent les que més presència d'infectats han tingut en els últims 14 dies: València, amb 1.375 positius, Alacant, amb 289 i Castelló de la Plana, amb 185 casos en les dues últimes setmanes.

Dénia s'ha convertit en la quarta ciutat amb un major nombre de contagis –155– i supera altres municipis amb més habitants, com ara Elx, Torrent, Torrevella i Benidorm, tots amb més de 100 casos.

En un escaló inferior ens trobem Gandia, amb 93 positius en els últims 14 dies, seguit d'Oriola, amb 81, Burjassot, amb 72, Alfafar amb 67, la Vila Joiosa, amb 65, i Xirivella, amb 60 nous infectats. Per davall de 60 contagis estan Catarroja, Benetússer, Mislata, Paterna i Alaquàs.

D’altra banda, des de l'inici de la pandèmia fins ahir dijous, 148 municipis han resistit l'entrada del virus. Els de més població són Orba, amb 2.174 habitants, i Xacarella, amb 2.022. Amb un miler d'habitants ixen en esta llista de municipis sense coronavirus Alfarrasí, Llaurí, Montesa, Benassal, Atzeneta d'Albaida, Benicull de Xúquer, les Useres, Potries i Parcent.

També hi destaca Montanejos, de 572 habitants, que ha resistit als contagis, a pesar de tindre una platja natural que a l'estiu s'ompli de turistes.

També et pot interessar

stats