Cantó acusa el Consell de donar el cop de gràcia a bars i restaurants

El líder de Ciutadans lamenta que es decreten restriccions “d'un dia per a un altre”, sense consens i sense reunir-se amb el sector.

El líder de Ciutadans, Toni Cantó, en una imatge d'arxiu
El líder de Ciutadans, Toni Cantó, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha retret a la Generalitat que done el cop de gràcia al sector de la restauració amb el tancament total de bars i restaurants a partir d'aquest dijous i que decrete les restriccions “d'un dia per a un altre”, sense consens i sense reunir-se amb el sector.

Encara que “calia fer alguna cosa”, ha qualificat de terrible que els restauradors tornen a ser els més afectats i que les mesures no vagen acompanyades d'ajudes que “realment arriben”, com el bo que proposa Cs. “No es pot condemnar un sector al tancament sense ni tan sols haver-se reunit amb ells per a avisar-los”, ha declarat després d'una trobada amb l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu).

Quant al nou “menyspreu” a la restauració, Cantó ha advertit que el pla Resisteix que va presentar el dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, al costat d'agents socials, amb 340 milions per als sectors més afectats per la crisi, ja queda “absolutament obsolet”.

És més, ha augurat que el tancament total significarà la desaparició de moltes empreses valencianes i ha denunciat que “una vegada més, no hi ha una única veu en el govern valencià” per les diferències entre Puig (PSPV), i la vicepresidenta portaveu, Mónica Oltra (Compromís). “Hi ha bars que vendran gènere a meitat de preu perquè han de traure aliments de les cambres per a no haver de tirar-lo”, ha alertat, defenent que no és la forma en què el Consell ha de tractar els treballadors, “un sector que amb els seus impostos està pagant el sou d'Oltra, Puig i companyia”.

Proposa un “comandament únic” de la sanitat pública i privada

En l'àmbit sanitari, per a reduir les xifres “dramàtiques”, Cantó ha lamentat que la Generalitat seguisca sense apostar per un “comandament únic” de la sanitat pública i privada com li va proposar la setmana passada al president. “Ho estan fent malament: la privada està dient que tenen llits i UCI lliures i ningú els ho demana”, ha constatat.

D'altra banda, el síndic de Ciutadans ha afegit que la postura del govern valencià amb el finançament autonòmic és titllat “el dia de la marmota”, després que la ministra portaveu i d'Hisenda, María Jesús Montero, tornara a apuntar al mes de febrer com a data per a abordar alguns elements fonamentals de la reforma. Cantó ha urgit el Consell a “donar una punyada sobre la taula i dir a Pedro Sánchez que així no podem seguir”. Al seu paer, la Comunitat Valenciana està doblement condemnada per la crisi economicosanitària i pel “llast” del finançament.

També et pot interessar

stats