Canals es queda enguany sense la monumental foguera

La pandèmia ha obligat a anul·lar les festes patronals en honor de Sant Antoni Abat.

VÍDEO | Canals es queda enguany sense la monumental foguera

Canals, a la Costera, no albergarà al gener de 2021 l'enorme foguera amb què commemora cada any les festes patronals en honor de Sant Antoni Abat. La irrupció de la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a anul·lar l'edició d'enguany, que començava aquest dimarts amb la instal·lació de la monumental estructura. Erigida amb 100 tones de llenya, fa 16 metres d'alçària i 20 de diàmetre, dimensions per les quals és considerada la foguera més gran del món.

Com marca, la tradició durant la mitjanit del 8 de desembre, dia de la Immaculada, els festers munten els cavalls engalanats i arrosseguen fins a la plaça Major el que serà primer tronc de la foguera. Però les primeres soques s'han quedat enguany pel camí. Un sentiment de tristor inundava aquest dimarts el municipi i només el volteig de les campanes de l'església sonaven a dia festiu. Carrers buits i poca gent pels voltants de la plaça, que lluïa deserta.

Tot i això, l'Ajuntament va voler fer anit un xicotet simulacre de l'entrada dels cavalls amb les soques que la nit de la Puríssima marca l'inici de les festes de Sant Antoni, un anhel d'una tradició molt arrelada que només s'ha interromput durant un any de la Guerra Civil espanyola. Part del veïnat de Canals s'ha encomanat al seu patró, amb l'esperança que l'any que ve puga plantar-se la foguera.

També et pot interessar

stats