Canals acumula una vintena de contagis per dos brots d’origen social entre joves

L’Ajuntament triplica la vigilància policial i s’imposen 30 multes per no portar mascareta.

Un carrer del centre de Canals, en una imatge d'aquesta vesprada
Un carrer del centre de Canals, en una imatge d'aquesta vesprada / À Punt NTC

La Policia Local de Canals reforça la vigilància per a garantir que es compleixen les mesures preventives que eviten nous contagis, després que s’hagen diagnosticat fins a vint positius des del passat divendres entre el veïnat. Segons ha confirmat l’alcaldessa del municipi, Mai Castells, a À Punt els afectats són, fonamentalment, joves i els contagis es vinculen a dos brots diferents.

El primer dels brots es va identificat divendres passat i aquest dilluns se n'ha afegit un segon. Tot apunta que una partida de pàdel, on va acudir un dels joves amb símptomes, ha pogut ser una de les causes dels contagis, com ha apuntat Castells.

Per aquesta raó, i després de conéixer-se les primeres infeccions el passat divendres, durant el cap de setmana s’han triplicat les patrulles de la Policia Local que supervisen el compliment de les mesures higienicosanitàries, de fet, els agents han imposat 30 multes per no portar mascareta i també han multat dos bars, per muntar més taules de les autoritzades i no guardar la separació corresponent entre les taules.

Des que es va identificar els primers contagis, s’han efectuat més d’un centenar de proves PCR entre el veïnat de Canals per a descartar nous contagis. Ara per ara, hi ha vint casos actius al municipi.

L'Ajuntament continuarà amb una vigilància policial reforçada i, a més, està intensificant una campanya en les xarxes socials per a conscienciar la ciutadania de les mesures de precaució que cal adoptar.

Aquest dilluns es compleixen dos mesos de la notificació del primer brot de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana una vegada iniciada la nova normalitat. Des d'aquells primers set positius de Rafelbunyol s’ha passat a una vintena de brots diaris, i ja se'n comptabilitzen 288 durant l'agost.

També et pot interessar