Les cambreres de pis demanen en el Congrés un protocol específic per a la Covid-19

Exigeixen rebaixar el nombre d'habitacions diàries que han de netejar i jubilació anticipada per a les treballadores en situació de risc.

Les cambreres de pis demanen en el Congrés un protocol específic per a la Covid-19
Les cambreres de pis demanen en el Congrés un protocol específic per a la Covid-19

Les cambreres de pis, les conegudes com a kellys demanen aquest dilluns en el Congres que s'establisca un protocol específic per la Covid-19. Exigeixen que es tinguen en compte que ja no es poden netejar 25 habitacions d'hotel al dia i que com “som la primera línia de contacte amb els objectes dels clients”, se'ls demane un certificat que garantisca que no han estat en contacte amb persones contagiades en els últims quinze dies. “A nosaltres se'ns exigeix, per tant, entenem que als clients també se'ls hauria de demanar per a no emportar-nos el coronavirus a les nostres cases”, assenyala Yolanda García, portaveu de l'associació Kellys Benidorm.

El col·lectiu exposarà les seues demandes en la comissió de reconstrucció social i econòmica per a després de la pandèmia, on també exigiran la jubilació anticipada per a les cambreres de pis que estiguen en situació de risc per edat avançada o malalties.

Segons ha avançat Yolanda García, els ritmes de treball han canviat. Si abans de la pandèmia el temps establit per a netejar una habitació eren 10 minuts, ara això és impossible perquè s'ha de fer d'una manera més exhaustiva si es vol que siga real el segell Covid-free per als hotelers. Per això necessiten un protocol acordat per Sanitat i Turisme que regule el sector per l'amenaça de la Covid-19 i que cada hotel el puga adaptar en funció de les seues característiques.

La portaveu de l'associació alacantina de cambreres de pis explicarà també les reivindicacions del col·lectiu aquest dimarts a les Corts.

També et pot interessar

stats