La Cambra de Comerç de Castelló considera perduda la campanya turística estival

La CEV augura que l'economia provincial es recuperarà en forma d'O, és a dir, els indicadors econòmics tardaran més temps a tornar a la situació anterior.

La platja de Benicàssim totalment buida durant l'estat d'alarma
La platja de Benicàssim totalment buida durant l'estat d'alarma / À Punt

La presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Lola Guillamón, ha assegurat que el sector turístic "dona per perduda la campanya d'estiu". Així, creu que aquest sector és el principal perjudicat pels efectes del coronavirus en l'economia de la província i que aquesta crisi suposarà "un abans i un després" per al sector.

Guillamón ha analitzat la tornada a l'activitat en alguns sectors de la província, com ara el tauleller. En aquest cas ha assegurat que han pogut exportar en aquests dies d'aturada "pràcticament tot el que tenien demanat". No obstant això, ha indicat que aquesta aturada per al taulell "ha sigut bestial". Com que és un sector eminentment exportador, "veurem què passa d'ara en avant", ha afegit.

Així mateix, la presidenta s'ha mostrat preocupada per la tornada a l'activitat de part de l'economia provincial, perquè "d'una banda és positiu que es torne a la realitat i es reactive la indústria", però de l'altra "podria donar-se un rebrot i empitjorar-se de nou el confinament".

L'economia provincial es recuperarà en forma d’O

Per la seua banda, el president provincial de la patronal CEV a Castelló, Sebastián Pla, considera que la recuperació de l'economia de la província quan se supere la crisi sanitària serà en forma d'O i no en V. Per a Pla, la demanda, principalment exterior, "necessitarà agafar forces" i les empreses, temps per a posar-se a treballar al ritme d'abans

Un retorn a la normalitat en V és més ràpida i suposa que es torna de nou a l'economia de manera dinàmica després d'una caiguda brusca, mentre que la tornada en O implica que els indicadors econòmics tarden més temps i ho fan de manera més progressiva fins a recuperar la situació anterior.

Segons el representant de la CEV a Castelló, la situació està tornant a poc a poc a la situació dels “primers quinze dies d'estat d'alarma" i les empreses continuaran incorporant-se a l'activitat a mesura que ho indiquen les autoritats. No obstant això, ha precisat que algunes empreses, especialment algunes pimes, no podran tornar a treballar per la caiguda de la demanda. A més, en alguns sectors, com l'hoteleria i el turisme, "la demanda és nul·la" i, per tant, "és difícil que qualsevol tipus d'activitat relacionada es pose en marxa a curt termini".

També et pot interessar

stats