Calvo demana suport per a una nova pròrroga, en què imperarà la “cogovernança”

S'han acceptat el 80% dels suggeriments de les comunitats autònomes per a afrontar la desescalada.

La vicepresidenta primera de l’executiu espanyol, Carmen Calvo, en imatge d'arxiu
La vicepresidenta primera de l’executiu espanyol, Carmen Calvo, en imatge d'arxiu

La vicepresidenta primera de l’executiu espanyol, Carmen Calvo, ha avançat que la "cogovernança" i la capacitat de gestió de les comunitats autònomes imperaran en la nova pròrroga de l'estat d'alarma que sol·licitarà el govern central, i ha demanat als grups parlamentaris que la secunden.

Calvo ha incidit que aquesta serà la característica de la nova ampliació de l’estat d'alarma fins "al final de la desescalada", és a dir, fins a finals de juny.

No obstant això, ha insistit que mai han tret una sola competència a les autonomies i s'han acceptat fins a un 80% dels suggeriments de les comunitats autònomes per a afrontar la desescalada.

La vicepresidenta ha emfatitzat l’aspecte de la cogestió hores després d'anunciar Esquerra Republicana que es manté en el “no” després del rebuig a la quarta pròrroga de l'estat d'alarma, i que demana un poder d'acció política més elevat a Catalunya.

El Consell de Ministres acordarà aquest dimarts el text que arribarà al Congrés perquè dimecres el ple el sotmeta a votació.

Votació ajustada per a la cinquena pròrroga

Fa dies que el govern espanyol està en converses amb els grups, especialment amb Ciutadans i amb el PNB, però també amb ERC, perquè la cinquena pròrroga, previsiblement d'un mes, tire avant en l'hemicicle. La votació s'albira molt ajustada.

Calvo ha remarcat que la petició de la cinquena pròrroga serà "gradual" i permetrà que puguen eixir abans de l'estat d'alarma les comunitats autònomes que abans certifiquen el control del coronavirus.

També et pot interessar

stats