Calvo anuncia "recursos públics" per a un pla d'exhumació de fosses a tot Espanya

La vicepresidenta de l'executiu espanyol anticipa que formarà part del nou projecte de llei de memòria històrica què es presentarà en breu al Congrés.

La vicepresidenta Carmen Calvo a Valladolid, amb l'alcalde Oscar Puente (esquerra) i el Delegat del Govern, Javier Izquierdo (dreta)
La vicepresidenta Carmen Calvo a Valladolid, amb l'alcalde Oscar Puente (esquerra) i el Delegat del Govern, Javier Izquierdo (dreta) / R. Garcia (Efe)

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat "recursos públics per a un pla d'exhumació per tot el territori" i que l'executiu vol restituir "la ignomínia" que van suposar els juís "sense garanties" en la dictadura. Aquests dos dels elements formaran part de la nova llei de la memòria històrica el projecte de la qual es presentarà molt prompte al Congrés, segons ha anunciat Calvo a Valladolid.

La vicepresidenta presidia un acte de lliurament de declaracions i reconeixement personal a quatre víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista, els quals van ser perseguits per raons polítiques i ideològiques.

El pla d'exhumació es farà amb responsabilitats compartides amb les autonomies que han posat en marxa mesures en aquesta línia i amb els municipis que s'han obstinat a "no tindre fosses comunes", ha explicat Calvo.

També et pot interessar

stats