Calviño apunta un augment de la recaptació fiscal a mitjà termini

La ministra d'Assumptes Econòmics ha recordat "la necessitat de reforçar la sostenibilitat a mitjà termini dels comptes públics".

Imatge d'arxiu de Nadia Calviño durant una sessió de control a l'executiu espanyol
Imatge d'arxiu de Nadia Calviño durant una sessió de control a l'executiu espanyol / Ballesteros (Efe)

La vicepresidenta tercera del govern i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, considera que Espanya haurà d'"augmentar la recaptació fiscal a mitjà termini" mitjançant "noves figures impositives". Així ho ha assegurat aquest diumenge en una entrevista publicada pel diari La Vanguardia.

Calviño ha apuntat també que s'haurà de fer un "plantejament més actual" de les reformes estructurals, com la reforma laboral amb les recomanacions de la Comissió Europea dels últims anys "i amb el full de ruta clar que estem seguint" en el govern.

Respecte a un possible augment dels impostos, la ministra ha recordat "la necessitat de reforçar el nostre sistema recaptatori" i també "la sostenibilitat a mitjà termini dels nostres comptes públics", per la qual cosa caldrà "augmentar la recaptació fiscal".

També ha afegit que aquest increment hauria de vindre de la mà de "noves figures impositives alineades amb l'agenda verda".

La ministra ha explicat que les mesures del govern per a ajudar les famílies, els autònoms i les empreses obligaran Espanya a fer una emissió addicional de deute d'uns 100.000 milions, la qual cosa "pot suposar un llast per a les generacions futures, i per això cal invertir molt bé els recursos".

En aquesta línia, els objectius són "poder créixer de forma sostinguda en el temps, assegurar la sostenibilitat financera i millorar les seues oportunitats vitals i professionals, apostant per la transició ecològica i digital".

Respecte al coronavirus i els rebrots, Calviño ha assegurat que la possibilitat que hi haja més casos de Covid-19 en l'últim trimestre de l'any "està integrada en els nostres escenaris, per això parlem d'una V asimètrica".

"La prioritat ha de ser mantindre els rebrots sota control i per això insistim en la importància del comportament responsable de tots els ciutadans", ha indicat.

També et pot interessar