Calero s’inclina per no tancar l’oci nocturn i sancionar a qui no complisca les normes

El Consell demana que no s’estigmatitze cap col·lectiu per raó d’edat ni tot el sector en conjunt.

Públic d'un concert, en una imatge d'arxiu
Públic d'un concert, en una imatge d'arxiu / Unsplash

Respectar la distància de seguretat, portar mascareta, ni un ball a la pista i, si no es respecten les normes, sancionar individualment. La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, s’ha mostrat partidària de fer “molta pedagogia” i multar a qui calga multar, però no generalitzar el tancament dels locals d’oci nocturn.

“Si tanquem solament, se’ns asseuran a les places, als parcs, als passejos marítims, a l’arena... Depenem de la responsabilitat individual”, ha asseverat Calero. Així ho ha manifestat aquest divendres en preguntar-li els mitjans per la seua posició sobre el tancament d’oci nocturn a la ciutat de València. “Si no hi ha salut ni hi ha economia, no hi ha turisme”, ha postil·lat Calero.

La delegada ha apel·lat al compromís dels joves i “dels menys joves” i ha observat que els rebrots, ara mateix, s’estan produint ara en persones de menys de quaranta anys. “Jo crec que cal controlar els llocs d’oci nocturn, però cal insistir molt a fer pedagogia”, ha apuntat. Calero es reunirà aquest divendres amb els diversos agents implicats en el compliment del decret llei del Consell que regula les sancions per no seguir la normativa sanitària. “Ens asseurem per a coordinar les actuacions, entre tots els que estem implicats”, ha destacat.

Mobilitzacions especials

L’oci nocturn continua en el punt de mira com a origen de molts brots de coronavirus que hi ha en diferents punts de la Comunitat Valenciana. Precisament ha estat darrere del brot més nombrós a la Comunitat Valenciana, el de Gandia, amb més de 100 persones contagiades.

Els locals d’oci fa dies que estan tancats a la capital de la Safor i aquest matí representants del sector i responsables de l'Ajuntament han mantingut una renió per a abordar la situació. De moment, no s’ha concretat la data de reobertura. Consistori i empreses xoquen quant a la reestrena o no aquest cap de setmana. Al debat sobre la data s’afig que a partir d’ara s’han d’extremar els controls d’aforament i identificar cada assistent als locals perquè, en cas que es confirme un rebrot, puguen localitzar a totes les persones que podrien estar afectades.

Però el tancament generalitzat de discoteques i pubs no està damunt de la taula de moment, encara que el president Ximo Puig sí que ha anunciat mobilitzacions especials per a vigilar de prop aquest sector durant el cap de setmana. La vicepresidenta, Mónica Oltra, per la seua part, ha aprofitat la roda de premsa posterior al ple del Consell per a demanar que no s’estigmatitze cap col·lectiu per raó d’edat, ni tot el sector en conjunt. “Potser algunes activitats s’han de transformar, no necessàriament s’han de tancar”, ha dit, a més d’insistir que del que es tracta és de complir les normes de seguretat.

També et pot interessar

stats