Bunyol fa una crida per a tenyir de roig les xarxes i celebrar els 75 anys de la Tomatina

À Punt reviurà la Tomatina de 2019, amb la reemissió, a les 11:00 hores, en la televisió i en el web.

Imatge de Bunyol en el dia de la Tomatina

Els carrers de Bunyol no es tenyiran de roig aquest dimecres, com ocorre des de fa 75 anys, però l’Ajuntament ha fet una crida perquè es tinyen de roig les pantalles. El consistori ha reptat el veïnat a traslladar la festa a les xarxes, a través de vídeos en què els usuaris apareguen llançant-se tomaques.

"Volem mantindre l'esperit de la festa viu", ha dit l'alcaldessa del municipi, Juncal Carrascosa, en una entrevista en Les notícies del matí. Amb l'etiqueta #TomatinaChallenge, la proposta consisteix a gravar-se un breu vídeo (en horitzontal) rebent un llançament de tomaca, abocant-se tomaca o qualsevol altra iniciativa amb imaginació amb la intenció de celebrar una “Tomatina virtual”. Entre tots els vídeos se sortejaran 10 entrades dobles i 10 tasses per a la Tomatina de 2021.

La situació sanitària ha obligat a suspendre la Tomatina, com tantes altres festes emblemàtiques del territori valencià, però la suspensió entristeix més, si pot ser, aquest municipi de la Foia de Bunyol, que esperava celebrar el 75 aniversari d’aquesta acolorida festa. "És una tristesa gran, però cal adaptar-se al que hi ha", ha assenyalat l'alcaldessa. Perquè l’efemèride no quede en l’oblit, l’Ajuntament ha anunciat que "de tots els vídeos enviats s'editarà un conjunt que passarà a la posteritat i quedarà en la memòria de tots”.

Imatge de Bunyol en el dia de la Tomatina / À Punt NTC

Pel que fa a les pèrdues, Juncal Carrascosa ha indicat que el que més es notarà té a veure amb els visitants que es quedaven al poble uns dies per a gaudir de la festa, un efecte que ha dit que no només el notarà Bunyol, sinó tota la Comunitat Valenciana. À Punt reviurà la Tomatina de 2019 amb la reemissió, a les 11:00 hores, en la televisió i en el web. De vesprada, el programa La terrassa també farà un especial, marcat per aquesta particular festa de Bunyol.

També et pot interessar

stats