Brussel·les proposa un sistema d'ajudes a l'ocupació dels països més afectats per la pandèmia

Von der Leyen ha assegurat que es durà a terme “gràcies a la solidaritat d'altres estats membres".

Imatge d'arxiu de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen
Imatge d'arxiu de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen / Francois Lenoir (Reuters)

La Comissió Europea presentarà aquest dijous una iniciativa per a proporcionar subsidis públics amb el suport del conjunt de la Unió Europea per tal d'ajudar al manteniment de l'ocupació als països més afectats pel coronavirus.

La presidenta de l'executiu comunitari, Ursula von der Leyen, ha anunciat la presentació d’un esquema, batejat com a Sure, encara que no ha precisat com es finançarà, ni quin serà el volum ni quins requisits hauran de complir els països per a rebre ajudes.

"Està destinat a ajudar Itàlia, Espanya i altres països que han sigut durament colpejats. I això es farà gràcies a la solidaritat d'altres estats membres", ha dit Von der Leyen.

Brussel·les planteja que els països posen en marxa sistemes de treball temporal, pels quals atorguen a les empreses subsidis públics que els permeten mantindre treballant els empleats i continuar pagant-los el salari, encara que l'activitat s'haja reduït per la pandèmia. Per a mantindre'ls en el lloc, segons Von der Leyen, els treballadors podrien fer cursos de formació.

També et pot interessar

stats