Brussel·les demana la reobertura gradual de la frontera de la UE amb tercers països des de l’1 de juliol

La Comissió Europea presentarà aquesta setmana una proposta amb els criteris per a obrir les fronteres de manera coordinada.

La Comissió Europea presentarà aquesta setmana una proposta amb els criteris per a obrir les fronteres.
La Comissió Europea presentarà aquesta setmana una proposta amb els criteris per a obrir les fronteres.

La Comissió Europea vol que els països la Unió Europea òbriguen la frontera amb tercers països de manera “gradual i parcial” a partir de l'1 de juliol, segons ha anunciat en una roda de premsa a Brussel·les el vicepresident de la comissió i Alt Representant de Política Exterior europeu, Josep Borrell.

Malgrat que la gestió de les fronteres és competència exclusiva dels estats membres, l’executiu comunitari tracta de coordinar els països per a evitar el caos que es va viure en les setmanes inicials de la pandèmia a la Unió Europea. Per aquest motiu, presentarà “aquesta setmana” els criteris que recomana seguir per a una reobertura coordinada, ha dit Borrell.

La mesura suposa un pas més cap a la “nova normalitat” fronterera a la Unió, on la majoria dels estats membres preveuen retirar abans que acabe juny la prohibició per a circular dins de l'espai Schengen, com a part de l'estratègia de desescalada.

També et pot interessar

stats