Brussel·les aprova la mobilització de 20.000 milions d'Espanya en ajudes públiques

L'Eurogrup obri la porta a una línea de finançament específic per valor màxim del 2% del PIB dels països sol·licitants.

Banderes de la UE en els exteriors de l'edifici de la Comissió Europea a Brussel·les
Banderes de la UE en els exteriors de l'edifici de la Comissió Europea a Brussel·les / Yves Herman (Reuters)

La Comissió Europea ha donat llum verda als dos sistemes d'avals que Espanya destinarà a empreses i treballadors autònoms afectats pel brot del coronavirus, amb un pressupost aproximat de 20.000 milions d'euros.

Brussel·les ha precisat en un comunicat que aquestes iniciatives són "conformes a les normes de la Unió Europea en matèria d'ajudes estatals" i ajudaran "els treballadors autònoms i les pimes afectades pel brot de coronavirus a aguantar la crisi".

Línia de finançament específic pel coronavirus

D'altra banda, els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea s’han mostrat a favor que el Mecanisme Europeu d'Estabilitat, el fons de rescat de l'eurozona, proporcione una línia de finançament específic per a tots els països que necessiten fons per a lluitar contra la pandèmia de coronavirus.

Els països sol·licitants podrien rebre fons màxims equivalents al 2% del seu PIB. Ara bé, subjectes a condicions, segons ha explicat el president de l'Eurogrup, Mário Ségol, després de reunir-se per videoconferència amb els titulars de les carteres d’Economia dels 27. Ségol ha precisat, però, que es necessita continuar treballant sobre els detalls i que la decisió final dependrà dels resultats de la cimera, el pròxim dijous, dels caps d'estat i de govern de la UE.

També et pot interessar

stats