Els brots obliguen a confinar les localitats de Càrcer i Camporrobles

A Alboraig també està en quarantena un centre de menors amb catorze positius de treballadors.

Els brots obliguen a confinar les localitats de Càrcer i Camporrobles
Els brots obliguen a confinar les localitats de Càrcer i Camporrobles

Els brots segueixen augmentant a la Comunitat Valenciana. Aquest dimecres es van sumar 271 nous contagis al còmput total i el ritme d'infeccions diàries s'ha incrementat un 60% des de principis de mes i ja torna a estar als nivells de principis de maig. A hores d'ara hi ha 2.533 casos actius, molts relacionats amb diferents brots que estan havent-hi en localitats de tota la geografia. Preocupen especialment els casos de Càrcer, Camporrobles i Alboraig.

Càrcer, confinada per un focus amb vint persones afectades

Al municipi de Càrcer, a la Ribera Alta, va saltar l'alarma aquest dimecres després que es detectara un brot d'origen social amb una vintena de persones afectades. Així, l'Ajuntament del municipi va declarar el tancament dels edificis públics entre els quals hi ha la piscina, el poliesportiu, el trinquet i el centre cultural.

No obstant això, els bars i restaurants sí que es mantenen oberts perquè segons l'alcalde no és competència seua prohibir-los. Tot i així, ha instat la Policia Local a incrementar la vigilància de les mesures de seguretat.

Actualment ja s'han fet unes 200 proves PCR i la xifra no ha variat. Mentrestant, les persones confirmades amb positiu i els seus familiars es mantenen en quarantena.

Camporrobles es tanca per un cas

Similar mesura han pres a Camporrobles, a la comarca de la Plana d'Utiel-Requena, a pocs quilòmetres de la frontera amb Castella la-Manxa, on aquest dimecres també es va detectar un cas de coronavirus que va obligar a tancar els edificis públics. L'alcaldessa, a més, ha clausurat àrees recreatives i parcs infantils,i ha suspés el mercat que s'anava a celebrar aquest dissabte.

Tant la persona afectada com el nucli familiar es mantenen en quarantena a l'espera dels resultats per a determinar si finalment es tracta d'un brot o d'un cas aïllat.

Catorze positius en un centre de menors a Alboraig

Un altre punt d'actualitat a la Comunitat Valenciana és Alboraig, a la comarca de la Foia de Bunyol. Allà s'han detectat catorze positius entre els treballadors d'un centre de menors, la qual cosa ha obligat al confinament de les instal·lacions.

El primer contagi es va notificar fa vint dies i, a partir d'eixe moment, totes les persones afectades es van aïllar a casa per a fer la quarantena. El centre és de règim obert, i s'han prohibit les entrades i les eixides, per a previndre la transmissió del virus. Entre els residents, al voltant de 50 menors, no s'ha notificat, de moment, cap cas positiu.

https://apuntmedia.es/va/noticies/societat/carcer-tanca-els-edificis-publics-per-un-brot-amb-una-vintena-d-infectats

https://apuntmedia.es/va/ultimes-noticies/la-comunitat-valenciana-suma-tres-morts-per-covid-19-la-xifra-mes-alta-en-vora-dos-mesos

També et pot interessar