Els brots es disparen a la Comunitat Valenciana amb 88 focus, nou màxim diari

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat també 1.517 nous contagis i 9 defuncions.

Una mestra pren la temperatura a una xiqueta a l'entrada de l'escola
Una mestra pren la temperatura a una xiqueta a l'entrada de l'escola / Efe (foto d'arxiu)

La Comunitat Valenciana ha tornat a superar el nombre màxim de brots registrat per segon dia consecutiu des que va començar la pandèmia. Si aquest dijous se’n registraren 57 brots, la Conselleria de Sanitat Universal n’ha notificat aquest divendres 88 que afecten a 463 persones.

Quant a les xifres de contagis, la Conselleria de Sanitat Universal també ha informat de 1.517 nous casos positius que situen la xifra total de positius en 61.642 persones. València continua sent la província que més contagis nous ha registrat, amb 608, seguida d’Alacant que n’ha notificat 492 i Castelló, amb 417 nous positius. El nombre de pacients sense assignar continua sent 2. Així, el nombre de casos actius actualment és de 11.853, un 16,54% del total de positius.

D’altra banda, s’han notificat 9 noves defuncions, una de les quals en una residència de persones grans, el que significa que han mort 1.824 persones des que va començar la pandèmia a la Comunitat Valenciana. Les comarques de València són les que més n’han registrat, amb 934, seguides de les d’Alacant, on han mort 626 persones per Covid-19, i 264 a les de Castelló.

Actualment, hi ha 1.149 persones ingressades als hospitals valencians: 107 a la província de Castelló, amb 19 pacients en l’UCI; 396 a la província d'Alacant, 73 en l'UCI; i 646 a la província de València, 80 dels quals estan en l’UCI.

Pel que fa a les altes a pacients amb coronavirus, se n’han registrat 807, que situen el total de persones que s’han recuperat de la Covid-19 en 58.006, de les quals 31.842 s’han donat a les comarques de València, 19.556 a les d’Alacant i 6.566 a les de Castelló.

Fins ara s’han realitzat 1.386.076 proves per a la detecció del coronavirus, de les quals 1.229.347 han sigut per PCR i 156.729 mitjançant test ràpid.

Nou rècord de brots amb 88

Dels 88 nous brots confirmats per la Conselleria de Sanitat Universal, sis són de grans dimensions, de 10 contagis o més, i el més nombrós de tots és el registrat a Sedaví, que s’ha originat en l’àmbit educatiu i té 18 persones contagiades.

Els altres municipis que han registrat brots de grans dimensions són la Pobla de Farnals, amb 10 casos d’origen social; Borriana, amb 12 casos d’origen social; València, amb 12 casos d’origen laboral; Alzira, amb 10 casos d’origen social; i Monfort, amb 10 casos d’origen social.

Amb 11 nous brots, un dels quals és de grans dimensions, València torna a ser el municipi que més n’ha registrat en les últimes 24 hores, juntament amb Castelló de la Plana. Dels brots de València, 6 tenen l’origen en l'àmbit social, 3 són d’origen laboral i 2 el tenen en l’àmbit educatiu; mentre que dels de Castelló 9 són d’origen social i 2 s’han registrat en l'àmbit educatiu.

Els altres municipis que més brots han registrat són Gandia, amb 5, tots d’origen social; i Xeraco, Benijòfer, la Vall d’Uixó i Oriola n’han registrat 3 casdacun, dels quals tots són d’origen social, excepte dos a la Vall d'Uixó, que s’han originat en l'àmbit educatiu.

També s’han registrat brots en 7 dels 31 municipis, als quals ahir el Consell va imposar mesures restrictives específiques degut a les precupants xifres que la pandèmia hi ha deixat: Bigastre, Vinaròs, Oriola (3 brots d’origen social), Elx (2 casos, un d’origen social i un altre laboral), Crevillent, la Granja de Rocamora i Coix.

Actualització de la situació en residències

Aquest divendres s’han notificat 14 nous positius entre residents i 4 entre treballadors i treballadores. També s’ha notificat un defunció d’una persona gran que vivia en un d’aquests centres.

Actualment, hi ha casos positius en 48 residències de majors (5 a la província de Castelló, 15 a la província d'Alacant i 28 a la província de València) i 8 centres de diversitat funcional (2 a la província de Castelló, 2 a la província d'Alacant i 4 a la província de València). Set residències estan encara sota vigilància activa de control sanitari, 1 a la província de Castelló, 1 a la província d'Alacant i 5 a la província de València.

També et pot interessar

stats