Els brots a la Comunitat Valenciana creixen a un ritme de 20 diaris

El focus amb més casos des de la desescalada s'ha registrat a Benigànim, a la Vall d'Albaida, amb 24 positius.

Els brots a la Comunitat Valenciana creixen a un ritme de 20 diaris
Els brots a la Comunitat Valenciana creixen a un ritme de 20 diaris

Aquest dilluns es compleixen dos mesos de la notificació del primer brot de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana en temps de nova normalitat. Des d'aquells primers set positius de Rafelbunyol s’ha passat a una vintena de brots diaris, i ja se'n comptabilitzen 288 durant l'agost.

El focus amb més casos des de la desescalada s'ha registrat a Benigànim, a la Vall d'Albaida, amb 24 positius. Aquest dilluns, el poliesportiu municipal s'ha convertit en centre de proves PCR als prop de 200 veïns i veïnes citats com a contactes estrets. 9 dels 24 casos positius s'han detectat a l'ajuntament del poble.

A Canals, la Policia Local reforça la vigilància per a garantir que es compleixen les mesures preventives que eviten nous contagis, després que s’hagen diagnosticat fins a vint positius des del passat divendres entre el veïnat.

A Benilloba, l'activitat social s'havia suspés després que s'hagen registrat quatre contagis en aquest poble del Comtat. L’Ajuntament ha reobert ja la piscina municipal, però l'església continua tancada.

Els brots de la Covid-19 esguiten bona part de les comarques valencianes. Preocupa la situació d'Ontinyent, a la Vall d'Albaida, on els contagis podrien arribar fins als 40 i el focus a l’Hospital Provincial de Castelló, que ha confirmat l'existència de huit casos positius entre els treballadors de l'àrea quirúrgica.

Situació complicada a la comarca dels Ports

Els nous brots detectats a les localitats de Cinctorres, Morella i Olocau del Rei han complicat la situació als Ports. Els ajuntaments han suspés els actes culturals i demanen a la ciutadania que extreme les mesures de seguretat i que no isquen de casa si no és estrictament necessari.

També et pot interessar