Els brots afecten el 14,9% dels municipis valencians a l’agost

El 37% dels 270 focus registrats aquest mes es concentren a la ciutat de València.

Personal sanitari pren la temperatura a una dona abans de sotmetre's a un test PCR
Personal sanitari pren la temperatura a una dona abans de sotmetre's a un test PCR / Fernando Alvarado (Efe)

El mes d’agost registra un creixement sostingut en la xifra de contagis de coronavirus. A la Comunitat Valenciana, en qualsevol cas, l’evolució de la pandèmia varia molt entre localitats. Dels 542 municipis que hi ha al territori, al mes d’agost n’hi ha hagut brots en 81, és a dir, en el 14,9%. La Comunitat Valenciana compleix aquest dilluns dos mesos des que es va detectar el primer brot de coronavirus després de finalitzar l’estat d’alarma, un període durant el qual ha passat de registrar una mitjana de huit brots al dia al final de juliol, als vint diaris d’aquesta setmana.

Les dades des de principi d’agost indiquen també que la ciutat de València concentra el 37% dels 270 focus. La segueixen Elx (Alacantí)), amb 11 brots; Burjassot (Horta Nord), amb 9; Oriola (Baix Segura), amb 7; Dénia (Marina Alta), amb 6, seguida de Castelló (Plana Alta) i Sagunt (Camp de Morvedre), amb cinc brots cada una, i Alfafar (Horta Sud), Torrent (Horta Sud) i la Vila Joiosa (Marina Baixa), amb quatre focus en cada una.

D’altra banda, el 72,6% dels brots de Covid-19 que han sorgit en les tres primeres setmanes d’agost a la Comunitat Valenciana tenen un origen social, segons es desprén de les dades que ha facilitat la Conselleria de Sanitat.