El brot en una empresa càrnia d’Alemanya obliga a confinar 640.00 persones

Un total de 1.553 treballadors han donat positiu. Les autoritats ordenen el tancament de bars, museus i gimnasos al districte de Gütersloh.

Unitat mòbil per a fer tests fora de l'empresa Tönnies
Unitat mòbil per a fer tests fora de l'empresa Tönnies / Leon Kuegeler (Reuters)

Les autoritats alemanyes han ordenat el tancament parcial de la vida pública durant una setmana al districte de Gütersloh, a la ciutat de Rheda-Wiedenbrück, per a intentar controlar el rebrot de coronavirus que es va detectar la setmana passada en una indústria càrnia, i que supera ja els 1.550 contagis confirmats. En l’àrea afectada per les restriccions viuen vora 640.000 persones.

El primer ministre del govern regional (Rin del Nord-Westfàlia, a l’oest d’Alemanya), Armin Laschet, ha informat aquest dimarts que el confinament del districte s’allargarà fins almenys el 30 de juny, ja que han aparegut nous casos de Covid-19 a l’escorxador i la planta d’envasat de carn de l’empresa Tönnies.

El responsable ha precisat, tot i això, que la decisió es pren per prudència perquè, més enllà del rebrot en la indústria afectada, el nombre de contagis en el districte afectat per les restriccions és de 24. “Això ens permetria dir que el focus està localitzat, però farem un pas més i ordenem el tancament de la vida pública per al districte de Gütersloh”, amb l’objectiu de “calmar” i “obtindre claredat” sobre la situació general. “La idea és poder determinar en aquesta setmana amb la realització de test massius fins a quin punt es pot haver estèsé el coronavirus entre la població”, ha concretat Laschet. Així, les autoritats ordenen el tancament de bars, museus, galeries d’art, cinemes, sales esportives, gimnasos i piscines a Gütersloh, i prohibeixen els pícnics i les barbacoes.

Es tracta de la primera regió que reintrodueix mesures restrictives des que Alemanya començara a alçar gradualment l’estat d’alarma durant el mes de maig, la qual cosa suposa un retorn a la situació de fa unes setmanes.

També et pot interessar

stats