El brot a la residència de Montcada afecta ja 23 persones, entre interns i plantilla

La xifra pot augmentar encara quan es coneguen els resultats de les últimes proves, i gran part dels casos són asimptomàtics.

Residència Sant Lluís de Montcada
Residència Sant Lluís de Montcada

El brot detectat a la residència Sant Lluís de Montcada, intervinguda per la Conselleria de Sanitat Universal, ha augmentat les últimes hores i deixa ja 23 persones contagiades, entre personal i interns. La xifra encara pot incrementar-se perquè estan pendents de conéixer-se els resultats de les proves PCR que s'han realitzat les últimes hores.

De moment, són 19 usuaris (dels 77 que hi estan interns) i quatre persones de la plantilla els que s'han confirmat com a positius. Dels residents, la majoria són casos asimptomàtics i els han traslladat a diversos hospitals.

El centre, gestionat per l’Institut Secular Obreres de la Creu, es troba ara aïllat, ha suspés les visites a residents i l'Ajuntament de Montcada estudia que la Unitat Militar d'Emergències (UME) hi puga accedir per a desinfectar les instal·lacions. Des del consistori també han reforçat el servei de desinfecció i neteja als voltants de la residència.

Familiars i treballadors lamenten la situació, precisament en aquest geriàtric que no s'havien registrat brots en la primera onada de la pandèmia. Segons les últimes dades oferides per Sanitat Universal sobre la incidència del coronavirus, hi ha a hores d'ara algun cas positiu en 18 residències de majors de la Comunitat Valenciana, dos de les quals es troben sota control sanitari.

També et pot interessar