El brot de la residència d’Elda ja deixa 98 contagis i dues víctimes

Hi ha 62 residents i 35 treballadors del centre amb Covid-19.

Entrada a la residència DomusVi d'Elda, en una imatge d'arxiu
Entrada a la residència DomusVi d'Elda, en una imatge d'arxiu / Web de DomusVi

El brot de coronavirus detectat a la residència DomusVi d'Elda (Vinalopó Mitjà) ja té vora cent contagis: 62 corresponen a residents i 36, a treballadors del centre. I s’ha cobrat dues víctimes: dos residents, segons han confirmat fonts de l’empresa a À Punt Notícies. Dels usuaris afectats, quatre estan hospitalitzats.

Aquestes xifres suposen un increment significatiu, de 27 afectats, respecte al començament de la setmana, quan hi havia 44 residents contagiats i 27 treballadors. Fa uns dies la Conselleria de Sanitat Universal va intervindre aquesta residència, amb 140 places residencials i 30 places de centre de dia.

Cal assenyalar que aquest geriàtric està en un dels municipis valencians amb major incidència del virus. A la conurbació Elda-Petrer la transmissió està descontrolada. Per aquesta raó, a Elda hi havia restriccions des del 15 d'octubre, però de moment no han aconseguit revertir la corba d'infeccions.

Actualment, segons el balanç diari que dona Sanitat, a la Comunitat Valenciana hi ha 51 residències de persones majors que acullen algun usuari amb coronavirus. La majoria d’aquests centres, uns trenta, són a les comarques del centre, mentre que a les comarques del sud n'hi ha 16 i a les del nord, cinc.

També et pot interessar

stats