El brot de la platja de Sant Joan també procedeix de l'oci nocturn

Els focus més nombrosos dels 26 que hi ha a la Comunitat Valenciana estan relacionats amb aquest sector.

Platja de Sant Joan d'Alacant
Platja de Sant Joan d'Alacant

L'origen del brot de Covid-19 declarat aquest dijous a la platja de Sant Joan, al terme municipal d'Alacant, amb sis persones contagiades, també és un local d'oci. És un dels tres últims focus que ha identificat la Conselleria de Sanitat en l'actualització de la incidència del coronavirus feta pública aquest dijous. A hores d'ara a la Comunitat Valenciana hi ha 26 brots actius de coronavirus. Els focus més recents, a més del d'Alacant, són els de Santa Pola i Xàtiva, amb quatre positius en cada cas.

Els sis nous casos detectats a la platja de Sant Joan conformen el primer brot al municipi d'Alacant, que segueix la mateixa casuística que a Gandia, Santa Pola i Peníscola: tots estan relacionats amb joves i zones d'oci nocturn. Els sis positius de la platja de Sant Joan es corresponen amb gent jove que el cap de setmana va freqüentar la zona de pubs de la platja, tot i que encara queda per confirmar si ja eren portadors del virus abans d'estar en aquests establiments.

Inicialment, Sanitat havia atribuït aquest brot al municipi de Sant Joan d'Alacant, però ha rectificat aquest dijous i han explicat que l'errada s'ha degut a una confusió pel nom paregut de les dues ubicacions. L'Ajuntament d'Alacant assegura desconéixer la informació de la Conselleria de Sanitat i diuen que no tenen constància de cap focus al seu terme municipal.

El consistori, així i tot, es manté molt estricte pel que fa al compliment de les mesures de seguretat i la policia controla amb lupa l'ús obligartori de la mascareta. Aquest dijous, el regidor de Seguretat, José Ramón González, ha llançat una advertència a la població més jove: "Ningú està lliure de la pandèmia". L'Ajuntament fa una crida també als responsables dels locals d'oci perquè exigisquen portar mascareta a totes les persones que hi entren.

A Santa Pola, Sanitat confirmava dijous un nou brot també d'origen social. Amb aquest ja són tres els focus detectats en deu dies en aquesta localitat, que sumen conjuntament 13 casos positius. El consistori crida a la calma, i encara està a l'espera de conéixer els resultats de l'estudi massiu fet dimarts per les autoritats sanitàries entre els assistents a la discoteca origen d'un dels brots.

També et pot interessar

stats