El brot de Gandia registra ja 70 casos positius de coronavirus

Barceló reconeix que tancar l'oci nocturn de la capital de la Safor és "dràstic", però que "les mesures han de ser contundents".

Un grup de dones assegudes en una terrassa en el passeig Germanies de Gandia
Un grup de dones assegudes en una terrassa en el passeig Germanies de Gandia / Natxo Frances (Efe)

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat aquest diumenge el Centre de Salut Pública de Gandia, població que a hores d'ara manté actiu el focus de coronavirus amb més contagis de tota la Comunitat Valenciana. Originat en un entorn familiar, el brot s'ha estés i afecta ja setanta persones i és un dels vint focus detectats a tot el territori valencià.

Barceló ha reconegut que la mesura anunciada ahir del tancament dels locals d'oci nocturn de la capital de la Safor és "dràstica", però que en aquests moments "les mesures han de ser contundents". Aquesta decisió té com a objectiu frenar la propagació del coronavirus entre la gent jove, després de comprovar que l'augment de contagis s'ha produït sobretot en la franja d'edat entre els vint i els quaranta anys, precisament la que més mobilitat té i més consumeix oci nocturn. En aquests moments hi ha setanta casos positius a la ciutat de Gandia.

La consellera ha insistit en la necessitat de la responsabilitat no només de la ciutadania sinó també del sector i ha llançat un missatge de corresponsabilitat. Així, Barceló ha fet una crida als establiments perquè complisquen la normativa de salut pública.

En les pròximes setmanes la conselleria espera tindre dades sobre la repercussió del tancament dels locals d'oci a Gandia i de l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha destacat la importància de la coordinació i la comunicació continua amb la Conselleria de Sanitat per a poder contindre el brot. Així, Morant ha assegurat que les mesures han sigut "contundents", però que compten amb el suport de la ciutadania. De la mateixa manera, el sector de l'hoteleria comparteix la decisió del tancament de l'oci nocturn a la ciutat. En aquest sentit, l'alcaldessa de Gandia ha explicat que la resolució s'està complint amb absoluta normalitat i que s'està respectant la normativa.

També et pot interessar