El brot de Gandia puja a 77 casos positius i el de Peníscola arriba a 20

La Conselleria de Sanitat ha detectat 171 nous casos des de divendres i una persona morta amb Covid-19.

Imatge de la platja de Gandia aquest dilluns
Imatge de la platja de Gandia aquest dilluns / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha actualitzat la situació del coronavirus a la Comunitat Valenciana i ha informat de 7 nous casos en el brot detectat a Gandia (Safor), que s’eleva fins a les 77 persones i continua sent el més nombrós. D’altra banda, ha confirmat 9 nous casos en el brot de Peníscola (Baix Maestrat), que arriba ja a la vintena de casos. La resta de brots confirmats per Sanitat es mantenen estables i no se n’ha identificat cap de nou.

Així, a la Comunitat Valencia hi ha una vintena d’identificats, que es localitzen a Càlig, Peníscola, Castelló de la Plana, Foios, Borriana, Llíria, Rafelbunyol, València, Burjassot, Manises, Cullera, Fortaleny, Gandia, Benidorm, Elx i Santa Pola.

Proves PCR a Peníscola

Proves PCR a Peníscola

Així mateix, i amb la intenció d’identificar qualsevol nou contagi, Salut Pública farà proves a totes les persones que van passar per la discoteca de Peníscola a la qual es vincula el brot d’aquest municipi del Baix Maestrat el segon cap de setmana de juliol. Les proves PCR es faran aquest dimarts i dimecres, en l’Esplanada del Port, a l’edifici de Serveis Socials de Peníscola de 9 h a 14 h i de 16 h a 21 h.

Els nous contagis han superat les altes al territori valencià. De manera que, amb els 171 nous contagis, han fet créixer fins als 442 els casos actius que hi ha a la Comunitat Valenciana. Dels nous positius, dos es localitzen a les residències (un afecta a un resident i un altre a un treballador). Es trenca així la tendència dels últims dies, quan no hi havia cap contagi a aquests centres. En set residències valencianes hi ha algun cas actiu, mentre que sols dos centres estan sota vigilància activa de control sanitari.

També s’ha trencat la tendència estable que presentaven les defuncions associades a la malaltia. Després de 12 dies sense cap defunció, s’ha registrat una, a Alacant, de manera el coronavirus ja s’ha cobrat 1.477 víctimes al territori valencià. L’absència de morts es manté, en canvi, a les residències de persones majors, que ja acumulen 25 dies seguits sense defuncions.

176 denúncies a Gandia pel mal ús de la mascareta

En 24 hores, els agents de la Policia Local de Gandia han interposat un total de 176 denúncies per un ús inadequat de la mascareta, mentre la ciutat continua afectada pel major brot de coronavirus del territori valencià.

Així ho ha explicat aquest dilluns la Policia Local en un missatge en les seues xarxes socials en el qual insta la ciutadania a complir amb les tres “M”: “mascareta, mantindre distància de metre i mig i mans netes”.

Als hospitals valencians hi ha 59 pacients ingressats amb Covid-19, fet que suposa huit menys que en el balanç anterior. D’aquesta manera, a Castelló hi ha 14 persones hospitalitzades, a Alacant es registren 12, mentre que a València en queden 33. De tots aquests pacients, sis estan a les unitats de cures intensives (dos a les d’Alacant i quatre a les de València).

Tanquen un curs d'estiu al Club Nàutic de Santa Pola

Salut Pública ha clausurat un curs d'estiu, que es desenvolupava aquest estiu al Club Nàutic de Santa Pola, després que un dels menors que hi assistia ha donat positiu per coronavirus. En aquests moments, la resta de companys i d'empleats estan en quarantena, confinats als seus domicilis, a l'espera dels resultats.

L'alcaldessa de Santa Pola, Loreto Serrano, ha explicat que es desconeix l'edat i si el menor és resident al municipi, a més del nombre de companys o monitors afectats.

També et pot interessar