Brot de coronavirus en dues residències de discapacitats de Benicarló i la Vall d'Uixó

Al centre El Collet s'han confirmat positius en una vintena de persones i la residència d'Afaniad té almenys 11 contagis.

Residència de l'associació Afaniad a la Vall d'Uixó
Residència de l'associació Afaniad a la Vall d'Uixó / Afaniad

A les comarques del nord s'han confirmat dos focus de coronavirus en dues residències de discapacitats que a més són centres de dia. Un està a la residència El Collet de Benicarló, al Baix Maestrat, on hi ha al voltant de 20 afectats, i l'altre es localitza a la residència de l'associació Afaniad a la Vall d'Uixó, a la Plana Baixa, amb almenys 11 contagiats.

Tècnics de la Conselleria de Sanitat Universal han anat aquest matí a la residència El Collet de Benicarló a conseqüència del brot de coronavirus que s'hi ha detectat. Segons ha pogut saber À Punt, hi hauria una vintena de persones afectades entre usuaris i treballadors. Precisament en aquest centre fa un parell de setmanes ja es van detectar contagiats per Covid-19 a les instal·lacions.

El segon centre afectat és la residència de l'associació Afaniad a la Vall d'Uixó. Ací, hi ha 10 usuaris contagiats i almenys un treballador ha donat positiu, segons afirmen fonts pròximes al centre. Tots els contagiats estan bé i la majoria són asimptomàtics. En aquesta residència no hi havia hagut cap cas en tota la pandèmia, i la planta on s'ha detectat el focus està aïllada.

També et pot interessar

stats