El brot de Borriana prové de Lleida, mentre que a Santa Pola s'intensifica el rastreig

Dos nous brots confirmats dilluns en aquests municipis de la Plana Baixa i del Baix Vinalopó eleven a nou els actius en el territori.

Mapa dels rebrots a la Comunitat Valenciana
Mapa dels rebrots a la Comunitat Valenciana

Dos nous brots confirmats aquest dilluns per la Conselleria de Sanitat eleven a nou els focus actius en el mapa de coronavirus de la Comunitat Valenciana. Els han detectat a Borriana i Santa Pola, els dos en l'àmbit familiar, i de moment hi ha quatre persones infectades de Covid-19 en cadascun, en tots els casos amb símptomes lleus. Els dos alcaldes han demanat al veïnat que extreme les precaucions i complisquen les mesures de seguretat i higiene per a protegir-se davant del virus. Segons les últimes dades que ha proporcionat el departament que dirigeix Ana Barceló, a tota la Comunitat Valenciana a hores d'ara hi ha 288 contagis actius.

Maria Josep Safont, alcaldessa de Borriana, ha assenyalat aquest dimarts que l'origen d'aquest brot és un cas importat: segons sembla, un treballador agrari que va tornar fa poc de Lleida, un dels focus més importants que té actius Espanya a hores d'ara. Les autoritats sanitàries s'afanyen a investigar la traçabilitat del virus perquè la cadena de contagis no continue creixent.

Safont ha tingut una reunió amb el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, i els responsables de la Policia Local del municipi per a conéixer la situació del brot i ha precisat que Sanitat ja ha fet totes les proves a les persones de l'entorn dels positius. La regidora ha traslladat un missatge de tranquil·litat al veïnat i ha assegurat que la situació està sota control, però igualment crida a la prudència i demana responsabilitat ciutadana perquè s'eviten aglomeracions i es respecten les mesures sanitàries de seguretat: "La sensatesa del veïnat és la millor manera d'evitar que el brot continue avançant", ha dit. Encara que no hi ha previsió de prendre mesures especials de contingència, l'Ajuntament incrementarà la vigilància policial al municipi i també als barets de platja, perquè tot el món complisca les mesures de seguretat.

A Santa Pola, on s'ha declarat oficialment el primer focus a les comarques del sud des de l'entrada en la nova normalitat, continua el rastreig dels positius. Al centre de salut fan proves PCR a totes les persones que han tingut contacte amb les persones contagiades, que estan confinades al seu domicili. L'objectiu és detectar positius asimptomàtics que, d'una altra manera, podrien passar desapercebuts i contribuir a propagar el virus. Per l'Ajuntament de Santa Pola, l'alcaldessa, María Loreto Serrano, demana prudència i recorda que és necessari usar la mascareta, així com mantindre la distància interpersonal de metre i mig. La Policia Local ha iniciat una campanya informativa per a recordar al veïnat totes les mesures de seguretat davant de la Covid-19.

Foios duplica els contagis

El nombre d'afectats en el brot declarat a Foios la setmana passada quasi s'ha doblat en l'últim balanç, en passar de set a dotze els positius detectats. Així, a hores d'ara, és el segon focus més nombrós al territori valencià pel que fa a volum de contagis, només per darrere del de Castelló de la Plana, amb 35 casos. L'alcalde d'aquest municipi de l'Horta, Sergi Ruiz, també ha fet una crida a la tranquil·litat i ha demanat a la ciutadania que utilitze la mascareta en qualsevol context i complisca les normes de seguretat sanitària i distanciament social: "A la mà de tots està controlar els brots a mesura que es van produint", ha assenyalat.

Pel que fa al focus de l'empresa càrnia de Rafelbunyol, les proves que quedaven pendents han confirmat un nou contagi. També continuen actius els brots de Llíria i Cullera, i els dos de la ciutat de València. Per contra, un altre dels brots recents, a Burjassot, l'han donat per controlat.

També et pot interessar

stats