Bravo sobre les crítiques d'Oltra a Puig: "Jo he seguit una premissa: aporta o aparta't"

La vicepresidenta ha contestat que ella "sempre aporte" i que "és important que no intenten apartar a ningú"

Declaracions de Gabriela Bravo i Mónica Oltra,

En una entrevista en Les notícies del matí d'À Punt, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, preguntada per les diferències entre la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defés la presentació aquest dimarts de l'Estratègia valenciana per a la recuperació. L'acte que ha sigut criticat per la vicepresidenta del Consell a través de les xarxes socials.

Bravo ha valorat la presentació, davant les crítiques que sols era un document de treball i no un acord al si del Consell, com "un acte de la Generalitat". Ha remarcat que dimarts es presentava el pla, un "document molt important en un moment d'incertesa en el qual els ciutadans necessiten saber quin és el pla del seu govern". Un document "obert", ha afegit, on "cadascu pot seguir aportant". "A la ciutadania el que realment li interessa és que treballem per a acabar amb la pandèmia i remuntar", ha dit. "Des que ha començat la pandèmia i durant aquests huit mesos jo he seguit una premissa: aporta o aparta't. Jo he tractat d'aportar el meu granet d'arena i sumar i apartar-me de la confrontació i de sorolls innecessaris. I crec que això és el que ens demanen: responsabilitat, treball i lleialtat". "No tinc temps d'interpretacions, jo em dedique a treballar"

La consellera de Justícia, entrevistada amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, ha recordat que les dades de les dones com a víctimes de violència no demostren el que està passant dia a dia. "Sols un 20% de les dones maltractades arriben a denunciar", ha deixat clar Bravo. "Estem davant d'un problema que ens ha d'avergonyir a tots", ha emfatitzat. La consellera ha deixat clar que la violència masclista està present en tots els àmbits i en totes les classes socials o nivells socioeconòmics.

Bravo ha fet balanç de la finestra única per a les dones víctimes de violència i s'ha mostrat satisfeta del funcionament d'aquesta oficina que acompanya les víctimes en diversos punts. Ha remarcat que les dones que presenten denúncia a través d'aquesta oficina la mantenen i no la lleven, como ocorre en molts casos per por. Per l'oficina han passat 851 dones en any i mig oberta i malgrat la pandèmia. D'aquest total, al voltant de 520 han presentat denúncia. La consellera ha anunciat la intenció d'obrir oficines semblants l'estiu que ve a Castelló i Alacant. Més avant també es pretén obrir un punt semblant a Elx per a tindre l'atenció integral centralitzada. A banda, ha remarcat la necessitat de coordinació entre institucions en l'ajuda a les víctimes de violència.

Oltra ha reaccionat a les declaracions de Bravo. “Jo sempre aporte, per això mateix és important que no intenten apartar ningú perquè tots puguem aportar”, ha declarat a la premsa després del minut de silenci pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, una concentració a les portes de la Generalitat en la qual han participat tant Puig com la resta del Consell.

La vicepresidenta, en qualsevol cas, ha deixat clar també que “no hi ha novetats” sobre la reunió que va demanar amb el president, el socialista Ximo Puig, fa setmanes.

Per la seua banda, i sobre la trobada amb Puig en l'acte públic contra la violència masclista, ha sostingut que tots dos han estat “xarrant de les terribles xifres de 72.000 dones assassinades des que hi ha estadístiques el 2003, 1.072 famílies trencades, xiquets orfes...”. “Hem comentat això i la campanya molt impactant i necessària del 25N que interpel·la la societat per a no quedar-se neutrals”, ha afirmat, remarcant que ho ha tractat tant amb el president com amb la resta del Consell. Dit això, preguntada per si sent que la intenten apartar, ha defensat que la seua “missió és aportar”. “Les polítiques decidides de manera conjunta, dialogada, consensuada són el senyal d'identitat d'un govern de coalició i sempre han sigut, per descomptat, el senyal del Botànic”, ha asseverat.

La polèmica al si del Consell ha centrat l'actualitat política d'aquest dimecres

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha volgut restar importància públicament a qualsevol distància amb Oltra. En acabar un acte de reivindicació contra la violència masclista, Puig ha considerat que les paraules de Bravo no impliquen cap crisi de govern al Consell. “No crec que siga en eixos termes. Ací tot el món ha d'aportar”, ha afegit.

Preguntat també pel tema, el vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, ha llevat ferro a la polèmica i ha evitat parlar de crisi de govern. “Ahir es va presentar una estratègia valenciana per a la recuperació i li podem dir com siga però marca un full de ruta que és en el que ens hem de centrar”, ha remarcat. Dalmau ha evitat comentar les paraules de Bravo.

Per la seua banda, l'oposició política a les Corts ha continuat criticant la situació que viu el Consell. El PP, Cs i Vox han carregat, com ja feren dimarts, contra l'última “baralla” entre Puig i Oltra, perquè “la gent es debat entre la vida i la mort en les UCI”, “és una pèrdua de temps” i “un vodevil que paguen els valencians”, respectivament.

Des de Compromís, la portaveu adjunta de la formació a Les Corts, Aitana Mas, ha defés que "l'única cosa que està demanant" la seua formació és que "li deixen aportar" i ha demanat que es recupere el nivell de "cogobernança" que hi havia en el Botànic I, al mateix temps que ha considerat que en aquesta legislatura hi ha "molt de marge de millora" en aquesta matèria.

També et pot interessar

stats