El Brasil registra més de mil morts per coronavirus per quart dia consecutiu

Jair Bolsonaro amenaça de seguir l’exemple de Trump i abandonar l’OMS.

Multitud de gent en l'estació de trens Luz de Sao Paulo
Multitud de gent en l'estació de trens Luz de Sao Paulo / Fábio Vieira (Europa Press)

El Brasil va registrar aquest divendres 1.005 noves morts per Covid-19 i suma quatre dies seguits amb més de mil víctimes diàries. El total de defuncions al país llatinoamericà s’eleva a 35.026, segons fonts oficials, el que el situa en la tercera posició en la llista de països amb més víctimes mortals, només per darrere dels Estats Units i el Regne Unit.

A més, el Brasil és el segon país amb més casos del món, 645.771, només superat pels Estats Units amb 1.894.753 casos confirmats.

Segons el butlletí del ministeri de Sanitat, en les últimes 24 hores s’han recuperat de coronavirus 11.977 pacients, el que fa un total de 266.940 altes, el 41% del total de contagis.

Les elevades xifres de casos i defuncions es produeixen en un moment en què diversos governs regionals i municipals del Brasil estan posant en marxa processos graduals de desescalada i el president del país, Jair Bolsonaro, es manté en la seua negativa a aplicar mesures restrictives per a evitar el contagi.

Ni les xifres de morts ni les instruccions de l'Organització Mundial de la Salut el convencen. De fet, Bolsonaro, seguint els passos del president nord-americà Donald Trump, també ha amenaçat de retirar el seu país de l'organització, a la qual acusa de mantindre un biaix ideològic.

Bolsonaro s’ha posicionat contra les recomanacions de l’OMS d’imposar quarantenes o altres mesures de distanciament social i també ha diferit amb l’organització en l’ús de la cloroquina, una medicina antipalúdica, de la qual deriva la hidroxicloroquina, i que el Brasil va autoritzar per a tractar malalts, tot i que l’OMS no la recomana i no hi ha evidències científiques de la seua eficàcia.

També et pot interessar

stats