El Botànic II analitza un any de gestió marcant les prioritats d'eixida de la crisi Covid-19

El PSPV, Compromís i Unides Podem coincideixen a donar prioritat a l’eixida social a la crisi.

D'esquerra a dreta, la coportaveu de Compromís Àgueda Micó, la coordinadora de Podem Pilar Lima i el síndic del PSPV Manolo Mata abans de la reunió
D'esquerra a dreta, la coportaveu de Compromís Àgueda Micó, la coordinadora de Podem Pilar Lima i el síndic del PSPV Manolo Mata abans de la reunió / À Punt NTC.

Representats polítics del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem es reuneixen aquest dijous en la comissió de seguiment del pacte del Botànic II.

A l’entrada de la reunió, la coordinadora de Podem, Pilar Lima, ha remarcat que les tres formacions s’enfronten a un repte molt important per la triple crisi sanitària, social i econòmica. En aquest sentit, ha indicat que cal adaptar l’Acord del Botànic a la situació actual post-Covid de la millor manera possible.

“Unides Podem donem prioritat a la transició ecològica, apostar per un nou model productiu i enfortir el sector públic, la reversió d’hospitals i les mesures de l’escut social, també parlar de finançament i de com repartir els fons d’Europa”, ha dit.

Per la seua banda, la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha emmarcat la reunió en la necessitat de “posar-se al dia i donar continuïtat de tot allò que fem”. Micó ha indicat que cal posar per davant les polítiques i pensar en l’eixida de la crisi per a posar en el centre les persones. “És més necessari que mai perquè no passe el que va passar el 2008 i perquè siga una crisi amb una eixida social”, ha incidit.

Per últim, el síndic del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha assenyalat que la prioritat és “la salut de persones i no deixar ningú enrere”. Així mateix ha reivindicat un nou sistema de finançament i ha avançat que serà també una de les reivindicacions del president de la Generalitat Ximo Puig en la conferència de presidents autonòmics.

Mata també ha remarcat que la situació actual del Botànic II no té res a veure amb la de fa un any, ja que ara hi ha un pacte a la Moncloa entre el PSOE i Unides Podem que pot afavorir una coordinació més gran de polítiques.

També et pot interessar

stats