El Botànic i Ciutadans pacten la mesa de la comissió per a la reconstrucció

S'obri ara un termini perquè els grups parlamentaris presenten propostes per al pla de treball, que es vota divendres que ve.

VÍDEO | El Botànic i Ciutadans pacten la mesa de la comissió per a la reconstrucció

La diputada socialista Carme Martínez presidirà la comissió de les Corts per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana després de la pandèmia de la Covid-19. Aquesta comissió la van crear, per unanimitat, tots els grups polítics de les Corts, i s'ha constituït oficialment aquest divendres.

Carmen Martínez, portaveu adjunta del Grup Parlamentari del PSPV, ha obtingut 8 vots i n’ocuparà la presidència. La comissió també tindrà com a vicepresident el diputat de Ciutadans Fernando Llopis, i com a secretària la portaveu adjunta de Compromís, Aitana Mas. Ara s'obri un termini de presentació de propostes per al pla de treball, que es tancarà dimecres i que es votarà divendres que ve.

Durant la sessió, el PP ha avançat que plantejarà que dins del pla de treball es contemple la pressa de mesures urgents, per a poder iniciar accions abans que es tanquen els treballs de la comissió.

Fins al juliol, la comissió rebrà propostes, farà debats i elaborarà conclusions sobre les mesures que es proposaran per a la reconstrucció econòmica, social i sanitària que exigirà la pandèmia.

Els treballs se centraran en els fronts següents: el reforç de la sanitat pública, la reactivació de l'economia i la modernització del model productiu, l'enfortiment dels sistemes de protecció social, la millora del sistema fiscal i la "posició determinant" de la Comunitat Valenciana respecte al govern, la resta d'administracions i la Unió Europea.

Composició de l’organisme

La comissió la integren el mateix nombre de diputats de cada grup que tenen les comissions permanents legislatives. D’acord amb aquesta proporció, el PSPV ha triat tres membres: Carmen Martínez, Manolo Mata i Toñi Serna.

Mentre que el PP, Ciutadans i Compromís tenen dos membres cadascun. Els populars han designat Rubén Ibáñez, portaveu d'Hisenda, i José Juan Zaplana, responsable de Sanitat. Ciutadans ha escollit els diputats Carlos Gracia i Fernando Llopis. En el cas de Compromís, formaran part de la comissió el síndic Fran Ferri i la portaveu adjunta Aitana Mas.

Pel que fa a la resta de grups amb representació parlamentària, Vox i Unides Podem tenen un únic representant, que, en el cas de la formació morada, és la portaveu, Naiara Davó; també en el cas de Vox, Ana Vega. Precisament aquest últim partit ha demanat que la comissió es faça de manera telemàtica perquè puga participar-hi la seua representant, que està embarassada. En cas de no ser així, els suplents que ha designat Vox són José María Llanos i Llanos Massó.

També et pot interessar

stats