Borriol confirma 20 positius per coronavirus i demana "extremar la precaució"

Inicialment es registraven tres contagis al municipi, per això l'Ajuntament demana extremar les mesures de prevenció de contagis.

Imatge de Borriol
Imatge de Borriol / À Punt NTC

L'Ajuntament de Borriol (Plana Alta) ha confirmat aquest dimarts, a través d'un comunicat, que hi ha 20 casos positius per Covid-19 entre el veïnat d'aquesta població on viuen 5.360 habitants. Divendres passat es va saber que hi havia tres persones contagiades al municipi, una xifra que ara ha augmentat considerablement.

Per això, el consistori ha demanat extremar les mesures de prevenció de contagi i que en cas de presentar símptomes de la infecció, encara que siguen "molt lleus" es contacte per telèfon amb el centre de salut del municipi. El consistori assegura que tots els contagis "estan controlats i sota les directrius dels professionals sanitaris", igual que "totes les persones que han mantingut contacte estret amb aquests".

També demana el veïnat que qui ja tinga cita per a sotmetre's a una PCR o estiga a l'espera que se li comuniquen els resultats "es quede a casa de manera aïllada". I que si el resultat de la prova diagnòstica és negatiu se seguisquen "estrictament les indicacions que hagen donat els professionals sanitaris".

Controlat el brot de Sant Mateu

Més al nord, a Sant Mateu (Baix Maestrat) preocupa també un altre brot originat dins d’un nucli familiar, que recentment han donat per controlat. En aquest municipi de 1.900 habitants s’han detectat fins ara cinc casos de contagi i trenta de les PCR realitzades han resultat negatives. De moment, les persones que hi han estat en contacte estan aïllades i continuaran fent-se proves al centre de salut fins demà per a confirmar que no s’estén el virus. El consistori ha suspés els concerts previstos durant les festes majors que se celebren aquesta setmana i ha instat el veïnat a reforçar les mesures de seguretat.

També et pot interessar

stats