Boris Johnson, traslladat a l’UCI en empitjorar el seu estat de salut

El primer ministre britànic va contraure la Covid-19 fa onze dies i va ingressar en l’hospital diumenge a la nit.

Imatge d'arxiu del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, firmant l'acord de retirada per a deixar la Unió Europea
Imatge d'arxiu del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, firmant l'acord de retirada per a deixar la Unió Europea / Efe

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha sigut traslladat aquest dilluns a la unitat de cures intensives en haver empitjorat el seu estat de salut, segons han informat fonts de Downing Street. Johnson, de 55 anys, va contraure la Covid-19 fa onze dies i el van ingressar a l’hospital londinenc de St. Thomas diumenge a la nit a causa dels símptomes “persistents” que presentava.

Downing Street subratlla que Johnson es troba conscient i ha demanat al ministre d’Afers Estrangers, Dominic Raab, que exercisca les seues funcions quan siga necessari. “El treball del govern continuarà i el primer ministre es troba en bones mans”, ha contestat Raab en ser preguntat per la situació de l’executiu. En una roda de premsa aquest dilluns a la vesprada, Raab ha assegurat que no ha parlat amb Johnson des del cap de setmana. El cap de la diplomàcia britànica presidirà aquest matí la reunió diària per a coordinar la resposta a la pandèmia.

En un primer moment, la informació va ser molt escassa i només es va dir que havien sotmés Johnson a proves rutinàries i que l’havien ingressat per precaució. El mateix ministre d’Afers Estrangers havia insistit que el primer ministre continuava liderant el govern des del centre de salut i que els ministres es limitaven a seguir les seues instruccions.

Preveuen el pic de decessos per al 12 d’abril

“L’objectiu del govern continua sent assegurar-se que els plans per a derrotar el coronavirus tiren avant”, ha insistit Raab. El Regne Unit té algunes decisions importants que ha de prendre en la seua lluita contra el brot de la Covid-19. La xifra oficial de morts actualment se situa en 5.385, i la setmana passada el ministre de Salut va dir que el pic de decessos estava previst que fora el Diumenge de Pasqua, aquest 12 d’abril.

El país va imposar l’estat de confinament el passat 24 de març, una situació que s’ha de revisar a principis de la setmana que ve, i alguns ministres han suggerit que hauria de prorrogar-se, en línia amb altres països europeus com ara Espanya i Itàlia. També hi ha hagut crides per a detallar quins són els plans d’eixida de la parada, que ha frenat la cinquena economia més gran del món.

També et pot interessar

stats