Bonig reclama a Puig unitat de criteri dins del govern davant la pandèmia

La presidenta del PP demana ajudes directes i una baixada d'impostos als sectors afectats per les restriccions.

Bonig reclama a Puig unitat de criteri dins del govern davant la pandèmia
Bonig reclama a Puig unitat de criteri dins del govern davant la pandèmia

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat aquest dimecres, en una reunió al Palau de la Generalitat amb el president Ximo Puig, que el tripartit no tinga tres veus, sino una de sola. “Unitat de criteri, per favor”, ha emfatitzat. Bonig, que ha agraït a Puig que haja atés la petició de reunió feta pel PP perquè l'última va ser al mes d'octubre, ha remarcat que la situació de la pandèmia és “extremadament complicada”.

La responsable popular també ha reclamat que el Consell busque bons gestors que planifiquen la campanya de vacunació i la coordinació si es traslladen pacients a la privada. Bonig ha lamentat la descoordinació en la Conselleria de Sanitat Universal i ha destacat la necessitat de posar orde. També ha criticat la situació dels hospitals de campanya, que diu que no tenen les condicions necessàries per a albergar malalts. Ha citat, en aquest sentit, un informe de La Fe que deixa clara aquesta situació. “Si s'obrin, amb totes les garanties”, ha conclòs.

Bonig, finalment, ha parlat amb Puig d'economia i ha demanat “diners en vena” i una baixada d'impostos per als sectors perjudicats per les mesures restrictives. “Crec que és una bona iniciativa excepcionalment per a enguany i que ajudaria a salvar la situació”, ha resumit.

Grup de control postvacunació

Els dos polítics coincideixen a pensar que l'estratègia de vacunació ha de ser nacional. I Bonig ha demanat al cap del Consell treballar des de ja en com serà la vacunació de la població en general, una vegada s'haja vacunat la població de risc i el personal essencial. També considera important que es cree un grup de control postvacunació, per a conéixer com evoluciona la resposta al virus entre els qui ja han rebut la vacuna.

Durant la reunió, Puig ha indicat que creu que, de moment, les restriccions actuals són suficients per a frenar els contagis i que no contempla unes altres, segons ha explicat la responsable popular. Per contra, Bonig considera important iniciar noves accions de gestió sanitària, com el reforç del rastreig dels contagis o més tests d'antígens. "Les mesures restrictives per si soles no són suficients, és necessària més gestió sanitària", ha insistit.

També et pot interessar