Bonig ofereix un pacte de reconstrucció al Botànic "sense sectarismes" amb uns pressupostos de legislatura

El PP presenta 21 propostes amb un pla per a reactivar la indústria i blindar per llei el pressupost de sanitat pública valenciana.

Bonig, aquest divendres

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha oferit al Consell un pacte de reconstrucció post-coronavirus amb 21 mesures "per als valencians i sense sectarisme", que es tradueixen en "accions concretes" per a millorar les condicions de vida en educació, sanitat, benestar social i economia. Bonig ha destacat que el pressupost de la Generalitat "està desfasat" i ofereix el suport del PP per a "un pressupost de legislatura començant des de zero", ja que les necessitats actuals no són les mateixes que hi havia abans de la pandèmia.

Bonig ha detallat algunes de mesures que plantejarà el PP per a aconseguir l'acord en les ponències que elaboraran el dictamen en la comissió per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de les Corts. La primera mesura, ha assenyalat la líder del PP, és "el reconeixement, memòria i justícia a les víctimes de la Covid-19". En segon lloc, el PP planteja un pressupost de legislatura i reestructuració de l'administració i de la despesa de la Generalitat "que encara no s'ha produït".

Propostes dels populars valencians que passen per un pla per a reactivar la indústria i fer costat als autònoms valencians; una estratègia que aposte per la innovació i la reducció de la bretxa digital; la creació d'un fons extraordinari per al tercer sector i que "el desastre en la gestió de les residències no es torne a repetir", així com que "es blinde per llei" el pressupost de sanitat pública valenciana.

També contempla l'exigència d'un canvi del model de finançament i la incorporació el pròxim curs de l'infermer escolar en els 2.477 centres educatius públics i concertats, una mesura que costaria 56 milions d'euros. En turisme, el PP proposa al Consell un pla de reconstrucció i reactivació "seriós". "Són mesures bàsiques, essencials, un acord de mínims sense sectarismes. Si Puig vol aquest acord, ací té al PP", ha insistit, però "si solament vol una foto, que no compte amb ell".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha contestat a Bonig que les aportacions del PP "tenen tot el valor" i han de discutir-se al si de la comissió de reconstrucció que acullen aquests dies les Corts. Ha mostrat la seua voluntat de "compartir" i arribar a un acord perquè d'aquesta crisi "cal eixir junts".

També et pot interessar

stats