Bonig exigeix un pla clar de vacunació per a evitar el col·lapse dels ambulatoris al gener

La presidenta dels valencians demana tests d’antígens per a la població asimptomàtica en farmàcies i laboratoris públics i privats.

Un sanitari injecta una vacuna a un pacient, en una imatge d'arxiu
Un sanitari injecta una vacuna a un pacient, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Per a evitar el col·lapse dels centres de salut al gener, cal un pla de vacunació clar i coordinat amb els 24 departaments de salut del nostre territori. És l’opinió de la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, que aquest dimecres ha exigit al Consell un pla de vacunació semblant al de la comunitat de Madrid, que preveu vacunar 300.000 persones durant el primer mes de l’any. Bonig creu que aquest pla ha d’incloure, almenys, quatre o cinc criteris bàsics i transparents perquè "s'assabente fins a l'últim centre de salut".

Al seu parer, encara que tots els valencians es tanquen a casa, sense millorar la gestió de la sanitat valenciana serà impossible controlar el virus. La líder popular ha advertit de la tercera onada de la Covid-19 que s’espera per al gener, quan a més coincidirà amb un repunt dels casos de grip. Isabel Bonig ha posat com a exemple de gestió sanitària eficient Madrid, comunitat que ha aconseguit "doblegar la corba", segons ha afirmat.

En opinió de la presidenta dels populars valencians, i després que la Conselleria de Sanitat Universal comunicara ahir dimarts un nou rècord de contagis mai registrat fins ara a la Comunitat Valenciana, amb 2.841 nous positius, el cap del Consell està pensant massa l’adopció de noves restriccions. "Tot apunta que n’hi haurà més", ha advertit. El president de la Generalitat va anunciar fa uns dies que esperarà a la reunió que mantindrà demà dijous amb els experts per a considerar si adopta noves restriccions.

Bonig ha demanat mesures immediates per a frenar l’expansió del virus a la Comunitat Valenciana i que aquestes iniciatives vagen acompanyades de més protecció dels col·lectius vulnerables i d'un reforç de l'atenció primària.

Així mateix, la presidenta del PP valencià veu necessaris tests d'antígens per a tots els asimptomàtics en farmàcies i laboratoris públics i privats, després que la Comunitat Valenciana ha triplicat la incidència acumulada i té les taxes de resultats positius més elevades d'Espanya, segons ha dit. "Ho estudien, però no sabem res, quan vulguen aprovar-ho, ja haurem passat la Covid", ha lamentat.

Llargues llistes d’espera i prolongada vaga dels MIR

Després de nou mesos, "les llistes d'espera estan descontrolades, les urgències no funcionen i continua sense resoldre’s ni l'atenció primària ni la vaga dels MIR", ha alertat. "És la comunitat amb més contagis entre els sanitaris i els hospitals de campanya no estan acabats encara que Barceló i Gabriela Bravo els van inaugurar a l'abril", ha reblat.

D'altra banda, després de l'anunci de la reforma de l'Hospital Clínic de València per a duplicar la capacitat, Bonig ha defensat que el PP està a favor de tot el que siga ampliar, però en contra de l'enderrocament d'algunes naus sense saber si tenen protecció patrimonial.

També et pot interessar

stats