Bonig exigeix més tests d’antígens i més rastrejadors per a frenar la Covid-19

La líder popular afirma que les restriccions implantades “no han servit per a contindre ni els contagis ni els ingressos hospitalaris”.

Un test d'antígens, que detecta la infecció de coronavirus i ofereix els resultats en poc de temps
Un test d'antígens, que detecta la infecció de coronavirus i ofereix els resultats en poc de temps / Shutterstock

“Mesures complementàries, tests d'antígens massius i un bon equip de rastrejadors” són algunes de les accions que ha demanat aquest dimecres la presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ja que considera que les restriccions imposades per la Generalitat “no han servit per a contindre ni els contagis ni els ingressos hospitalaris” per coronavirus. En opinió de Bonig, calen més mesures complementàries al territori valencià.

La líder dels populars s’ha expressat en aquests termes en una roda de premsa aquest dimecres. S’ha referit a la situació sanitària de la Comunitat Valenciana després que la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, afirmara ahir dimarts que "el ritme de creixement" del que el coronavirus “s'ha paralitzat”. “S’ha de ser imprudent, no aprèn”, ha manifestat Bonig en referència a la valoració de Barceló.

La presidenta del PP valencià ha repassat els augments d'ingressos en planta i en les unitats de cures intensives (UCI) en les últimes setmanes. “Les restriccions, si no van acompanyades de tests –no solament als que tenen símptomes, sinó també a asimptomàtics–, no donen resultat, no cal ser físic nuclear”, ha asseverat. Per aquesta raó, ha criticat que s'hagen realitzat 23.870 proves d'aquest tipus, malgrat haver-se anunciat que la Generalitat havia comprat 500.000 tests.

“Criminalització” de l'oci i l'hoteleria

D’altra banda, la presidenta del PP ha lamentat que s'haja “criminalitzat” el sector de l'hoteleria i de l'oci nocturn i que “no s'haja aconseguit l'objectiu” de reduir prou els contagis de Covid-19.

Isabel Bonig ha instat el Consell a adoptar més mesures per a frenar el virus, però creu que “sense una bona gestió sanitària, serà impossible reflotar l'economia valenciana”. En aquest sentit, la líder dels populars s'ha referit al president Ximo Puig: “Si ha de canviar de socis, de consellera i d’equip sencer de Sanitat per la seua incapacitat manifesta per a la gestió, si necessita ajuda, li torne a prestar l'ajuda”. No és la primera vegada que Isabel Bonig demana la dimissió de la titular de Sanitat.

També et pot interessar

stats