Bocairent extrema les mesures després de sis nous focus de coronavirus

La situació al municipal és un exemple de com el coronavirus s’està expandint amb força per les comarques centrals.

Bocairent extrema les mesures després de sis nous focus de coronavirus
Bocairent extrema les mesures després de sis nous focus de coronavirus

Les xifres de la propagació del virus avancen especialment a les comarques centrals. L'Ajuntament de Bocairent (Vall d'Albaida), ha fet un ban en què marca de forma exhaustiva noves restriccions. A la localitat s'han detectat en les últimes hores sis brots diferents, tots d'origen social i familiar, amb més de 30 afectats. L'atenció està ara fixada en els resultats de les proves PCR que s'estan fent als contactes directes de les persones contagiades.

L'alcalde del municipi, Xavier Molina, explica que l'Ajuntament ha traslladat als veïns que "la situació és greu". Per aquest motiu, aquest dijous entren en vigor noves mesures restrictives per a tractar de revertir la tendència. Fins a un altre avís tanca l'escola infantil municipal on es va detectar un cas positiu, tanquen també instal·lacions esportives, parcs i jardins, i se suspenen les activitats programades de tot tipus.

Les Covetes del Moros, la cava de sant Blai i els museus també tanquen. A més, durant els caps de setmana la circulació pel centre històric sols està autoritzada per al veïnat. "Des del pont d'octubre estava venint molta gent", remarca Maria Santonja, treballadora d'hoteleria. .

La situació de Bocairent és només un exemple de com el coronavirus s’està expandint amb força per les comarques centrals de la Comunitat Valenciana. Les capitals de quatre d'aquestes estan en situació d'alerta extrema, és a dir, que Ontinyent, Gandia, Xàtiva i Alcoi estan per damunt dels 250 positius per 100 mil habitants. Només Dénia i Cocentaina milloren. Als municipis més afectats confien que la responsabilitat col·lectiva revertisca l'alta incidència.

També et pot interessar

stats